Yetkinlik Geliştirme Programı

Beykoz Üniversitesi olarak tüm önceliğimiz gençlerimiz, yarın iş dünyasını emanet edeceklerimizdir. Bunun bize verdiği enerji ve motivasyon ile onlarla olan birlikteliğimiz daha nitelikli ve seviyeli kılmak için tüm çabamızla mücadele ediyoruz.

Beykoz Üniversitesi olarak eğitim şemsiyemiz altına giren ve bünyemizde eğitim alan tüm öğrencilerimizin, akademisyenler, iş dünyası, mezun ve öğrenciler tarafından günümüzün iş ve toplumsal ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlenmiş olan 14 yetkinlik çerçevesinde seviyelerinin ve yeterliliklerinin yükseltilmesi en önemli hedeflerimizden birisidir. Seçmiş olduğumuz bu yetkinlikler gelişen ve değişen çalışma hayatında yarının gereksinimi olan yeteneklerimizdir.

Üniversitemizin programlardan bağımsız her öğrenciye kazandırmayı ve/veya bu yetkinliklerdeki var olan düzeylerini güçlendirmeyi öngören yetkinliklerimiz şunlardır;

1. İş Yapma, Problem Çözme ve Çatışma Yönetimi
  2. Liderlik ve Takım Çalışması
  3. Etik ve Sosyal Sorumluluk
  4. Yazılı ve Sözlü İletişim ve Etkileşim
  5. Eleştirel Düşünebilme, Yaratıcı ve Yenilikçi Düşünce Geliştirme
  6. Stratejik ve Girişimci Anlayış Geliştirebilme
  7. Sorumluluk Alma ve Bağımsız Karar Verebilme
  8. Değişimi Yönetebilme
  9. Öğrenmeyi Öğrenme, Kişisel ve Sosyal Gelişim
  10. Küresel Bakış Açısı Geliştirme
  11. Teknolojiyi Kullanabilme ve Dijital yeterlilik
  12. Kültürel Bilinç ve İfade
  13. Sosyal ve Yurttaşlık Yeterliliği
  14. Yabancı Dilde İletişim

Bu kapsamda öncelikle öğrencilerimizin okulumuz bünyesinde eğitim almaya başlamadan önce söz konusu yetkinliklerdeki mevcut durumlarını envanter yardımıyla ölçüyoruz.

Elde edilen envanter sonuçları ve raporları ile öğrencimiz ile yaptığımız birebir çalışmalar ve rehberlerimizin de desteği sayesinde güçlü oldukları ve güçlendirilmesi gereken alanları belirlenecektir. Bu bilgilerin de ışığında, öğrencimizin okuduğu bölüm (ayrıca var ise yandal), kariyerini yönlendirmek istediği noktalar da göz önüne alınarak ne tür ek çalışmalar ve takviye programlarına gereksinimleri olduğu belirlenecektir.

Ayrıca tüm öğrencilerimizin kişisel yönelimlerini ve beklentilerini belirlemek için yapacağımız anket çalışmaları sayesinde de potansiyelleri ile hedeflerinin ne derece örtüştüğünü belirliyoruz.

Yetkinlik Geliştirme Programımızın 5N 1K’sı:

N1:Ne yapıyoruz?

Akademik hayatına ve dolayısı ile kariyerine dokunduğumuz tüm öğrencilerimizin yetkinliklerini geliştirecek akademik çalışmalar.

N2: Nasıl yapıyoruz?

Ön test yardımıyla ölçtüğümüz yetkinlikleri gerek programa yönelik derslerimiz ve gerekse diğer faaliyetlerimizle okul süresi boyunca geliştiriyoruz.

N3: Neden yapıyoruz?

Bu çalışma hem mezun öğrencilerimizin daha nitelikli olması hem de iş hayatına daha hazır bireyler olmasını sağlayacaktır.

N4: Nerede yapıyoruz?

Bu çalışmamız hangi bölümümüzde ya da programımızda kayıtlı olursa olsun tüm öğrencilerimizi kapsamaktadır.

N5: Ne Zaman yapıyoruz?

Her bir öğrencimiz için, öğrenciliğin bir kez başında ve bir kez de sonunda ölçüm yapıyoruz. Aradaki birlikteliğimiz boyunca ise gerekli destek ve güçlendirme çalışmalarını üstleniyoruz.

K: Kimin için yapıyoruz?

İlk hedef olarak öğrencilerimiz için olmakla beraber, arka planda aileleri çalıştığı ve çalışacağı yerler ve nihai olarak tüm toplum için bu çalışmaları yapıyoruz.

+E

Tüm bunları yaparken EĞLENCELİ bir ortamda oyunlar ve uygulamalarla bezenmiş bir program uyguluyoruz. Bu sayede uygulamalı eğitim yöntemini benimsiyor ve kalıcı bir performans yükselmesine aracılık ediyoruz.

+M

Ayrıca iş hayatının deneyimli yöneticileri ve girişimci duayenlerinden oluşturulmuş MENTÖR kadromuzdan tüm öğrencilerimiz periyodik olarak danışmanlık alıyor ve kılavuz olanaklarından yararlanıyorlar. Bu sayede geliştirilmesi gereken yönlerin geliştirmeye ve uygulamalı bir biçimde yönlendirilmeye ortam buluyorlar.

Öğrencilerimiz nihayetinde okul hayatlarının sonunda aynı envanteri bir kez daha yapıyorlar (Son test). Bu sayede geçen süre zarfında aldığı eğitim, yetkinlik programı eğitimleri ve katıldıkları seminerlerin ardından aldıkları MENTÖRLÜK sayesinde gerçekleşen gelişim seviyesini görme ve belgeleme olanağımız oluyor.

Tüm bu çalışmaların ardından mezuniyet aşamasına gelen tüm öğrencilerimize ilk tanıştığımızda yaptığımız envanter çalışmasına bir kez daha yaparak sağladıkları gelişimi bir kez daha ölçümleyerek (Son test) sağlanan gelişmeyi belgeliyoruz.

Mezuniyet aşamasına gelen öğrencimize aldığı diplomanın yanında kazandığı yetkinlikleri de sertifikalandırarak kendisini çalışma hayatına hazır bireyler olarak uğurluyoruz.

Yetkinlik Geliştirme Programı Koordinatörü Erim Hısım'ın mesajı:

Değerli gençler, lütfen bize katılın, el ele verelim ve kariyerinizi sizi mutlu edecek noktalara taşıyalım. Unutulmamalıdır ki mutluluğa giden yol başarı istasyonlarından geçer. İlk istasyonda sizleri bekliyoruz.

El ele mutlu yarınlara bugünden…

Bu içerik 15/11/2018 tarihinde güncellenmiştir.

Beykoz Üniversitesi'ni yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.