Çift Anadal - Yandal Programı Başvuruları

Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin Çift anadal ve Yandal programlarında başvuruları başlamıştır.

İkinci anadal diploma programına;

Önlisans diploma programında okuyan öğrencilerimiz; en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvuru yapabileceklerdir.

Lisans diploma programında okuyan öğrencilerimiz; en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise beşinci yarıyılın başında başvuru yapabilecektir. Lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerimiz önlisans ikinci anadal programına da başvuru yapabileceklerdir.

• Öğrencilerimizin İkinci anadal Programına başvurabilmesi için, başvurduğu yarıyıla kadar devam ettiği anadal programında tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, başvuru sırasındaki genel not ortalamasının en az 2.71 olması gerekir.
  • Lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerimiz üniversitemizin diğer lisans veya önlisans programları arasında Çift anadal yapabilirler.

Önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilerimiz kendi Meslek Yüksekokulu programları arasında çift anadal yapabileceği gibi diğer Meslek Yüksekokulu programlarında da Çift anadal yapabilirler.

Yandal Programına;

Lisans programlarında okuyan öğrencilerimiz en erken üçüncü yarılının başında, en geç altıncı yarıyılın başında başvuru yapabilecektir.

Öğrencilerimizin Yandal Programına başvurabilmesi için, başvurduğu yarıyıla kadar devam ettiği anadal lisans programında tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, başvuru sırasındaki genel not ortalamasının en az 2.50 olması gerekir.

Başvurular için Son Tarih: 29 Ocak 2019 Salı

Başvuru Yerleri: Lisans programları için Fakülte Dekanlıkları

Önlisans programları için Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri

Başvuru için Gerekli Belgeler:

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Çift Anadal Başvuru, Kabul Koşulları ve Kontenjanları için tıklayınız.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yandal Başvuru, Kabul Koşulları ve Kontenjanları için tıklayınız.

Bu içerik 21/01/2019 tarihinde yayınlanmıştır.