Uzaktan eğitim öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda kullanılan eğitim teknolojisidir.

Nasıl Uzaktan Eğitim öğrencisi olunur?

İşinizin başından ayrılmadan üniversiteli olmak aslında çok kolay. ÖSYM’nin açıklayacağı sınav takviminde yer alan tarihlere göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuru yapar, yine ÖSYM’nin belirleyeceği tarihlerde gerçekleşecek sınavda 150 barajını geçerseniz, Beykoz Üniversitesi Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun Lojistik ve Dış Ticaret Uzaktan Eğitim Programları'ndan birini tercih edebilirsiniz.

Programı tamamladığınızda ise bu eğitim size örgün programlardan farksız bir yükseköğretim diploması sağlar. Bu diploma ile dış ticaret ve lojistik sektörlerindeki kariyer hedeflerinize ulaşabilir, dilerseniz Gümrük Müşavir Yardımcısı Sınavları’na girebilirsiniz.

Neden Uzaktan Eğitim?

Beykoz Üniversitesi Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun uzaktan eğitim programlarından herhangi birine kayıt yaptırdığınızda;

• Zamandan ve mekandan bağımsız yükseköğretim imkanına,
  • Daha uygun maliyetle yükseköğretim diploması alma şansına,
  • Öğrenme materyallerine ulaşım sıklığı ve zamanı konusunda karar verme olanağına,
  • Öğrenme hızını ve yoğunluğunu kendi öncelikleri doğrultusunda belirleme şansına,
  • Örgün öğretimle aynı müfredat ve eğitim içeriği ile aynı diplomaya sahip olma hakkına,
  • Ders içeriklerini sesli, görüntülü ve yazılı halde kesintisiz izleyebilme şansına,
  • Senkron (eş zamanlı) eğitimlerde öğretim görevlileri ile internet üzerinden canlı ders yapabilme olanaklarına sahip olursunuz.

Beykoz Üniversitesi Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nda uzaktan eğitim ile farklı mekanlardaki öğrenci, öğretmen ve öğretim materyalleri, iletişim teknolojileri aracılığıyla biraraya gelir, dersler senkron ya da asenkron şekillerde gerçekleştirilir.

"Senkron Uzaktan Eğitim" nedir?

Senkron Uzaktan Eğitim, eş zamanlı uzaktan eğitim anlamına gelir. Senkron eğitimlerde, öğrenci ve öğretim görevlisi farklı fiziksel mekanlarda olurlar ama aynı anda bilgisayar başındadırlar. Sesli, görüntülü online (çevrimiçi) sanal sınıflar senkron eğitimlerin en önemli parçalarıdır.

Öğretim görevlileri senkron eğitimlerde öğrenciler ile internet üzerinde buluşarak canlı ve karşılıklı bir biçimde sesli ve görüntülü olarak derslerini gerçekleştirirler.

Bunun yanı sıra öğrenciler senkron eğitimlerde yalnızca öğretim görevlisi ile değil, aynı anda diğer öğrenciler ile de görüşebildiklerinden etkileşimli bir ortam yaratılır.

Böylece geleneksel eğitimin sınıf içi münazara ve tartışma olanakları e-öğrenme sisteminde de gerçekleştirilebilir.

"Asenkron Uzaktan Eğitim" nedir?

Asenkron eğitimlerde öğrenciler ders içeriklerine kendilerinin belirlediği zamanlarda ulaşır. Asenkron eğitim, öğrencinin kendi kendine çalışarak öğrenmesini sağlayabilecek öğrenme materyalleri ile donatılmıştır. Öğrencinin öğrenme motivasyonuna bağlı olarak asenkron eğitimler akademik bilgilerdeki gelişimin yanı sıra, bireysel öğrenme yeteneklerini de geliştirebilecek niteliktedir. Öğrenci kendisine sunulan öğrenme materyallerini nasıl ve ne zaman kullanacağına kendisi karar verir.

Bu içerik 23/02/2018 tarihinde güncellenmiştir.

Beykoz Üniversitesi'ni yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.