Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğü

“Bilgi en büyük zenginliktir” ilkesiyle hareket eden kütüphanemiz, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği bilgiye rahatça ulaşabilmeleri için gerekli altyapıyı oluşturmak adına çalışmalarını sürdürmektedir. Bu bağlamda ANKOS ve TÜBİTAK-ULAKBİM gibi kütüphanecilik alanında çeşitli konsorsiyumlara üye olarak EKUAL projesi kapsamında yer alan veri tabanları ve her geçen gün artmakta olan dermesi ile kullanıcılarımıza hizmet vermektedir. Değişen ve gelişen teknolojiye uyum sağlayarak önümüzdeki dönemlerde de hizmet vermeye devam edecektir.

Açık Erişim

Bilimsel literatürün internet aracılığıyla finansal, yasal ve teknik engeller olmaksızın erişilebilir, taranabilir, kopyalanabilir olmasını sağlamak amacıyla üniversitemiz kütüphanesi için DSpace yazılımı kurulmuş olup, açık erişim sistemimiz geliştirilme aşamasındadır.

Kullanıcı Hizmetleri

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerine ödünç verme hizmeti gerçekleştirilmektedir ve buna paralel olarak üniversitemiz akademik personeline ILL iş birliğinde diğer üniversite kütüphanelerinin kaynaklarından ödünç yayın temini hizmeti sağlanmaktadır. 17.000 basılı kaynağa sahip kütüphanemizde;

• Akademik personele 30 gün süreyle 8 kitap,
  • İdari personel ve öğrencilere ise 15 gün süre ile 3 kitap, ödünç verilmektedir.

Dermemizde; 17.000’ den fazla basılı yayın; süreli yayın koleksiyonu, harita koleksiyonu, DVD/CD koleksiyonu, nadir eser koleksiyonu bulunmaktadır.

Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğü
Müdür Harika BAŞ
Telefon 444 25 69
E-Posta lib@beykoz.edu.tr
Web Sitesi library.beykoz.edu.tr
Bu içerik 29/08/2017 tarihinde güncellenmiştir.