Hava Taşımacılığı ve Hava Hukuku Paneli Gerçekleştirildi

"Hava Taşımacılığı ve Hava Hukuku" konulu panelin açılış konuşmasını Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman gerçekleştirdi. Konuşmasına üniversitemizin kuruluşundan bugüne katettiği yol ve başarıları anlatarak başlayan Durman; üniversitemizde ikincisi gerçekleştirilen hava taşımacılığı ve hava taşıma hukuku paneline ev sahipliği yapmamızdan duyduğu mutluluğu ve Dikey Geçiş Sınavı’nda Türkiye sıralamasında üçüncü olan Beykoz Üniversitesi’nin başarısının önemi ile devamlılığına olan inancını belirterek sözlerini tamamladı. 
Bir diğer açılış konuşmacısı İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Egemen Gürsel Ankaralı, Türkiye’de hava taşımacılığı ve hava hukukunun geldiği nokta ile gelişmelerden özetle bahsederek hukukçuların duruma bakışını özetledi. Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen ise konuşmasına üniversitemizin temelini oluşturan lojistikle ilgili bir panele ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek; konuyla ilgili etkinliklere daha sık ev sahipliği yapmayı dilediğini; hukuk fakültesi açarak lojistik hukuku alanında da eğitim verebilmeyi Rektör Mehmet Durman’la gelecek planı olarak düşündüklerini de ekleyerek sözlerini tamamladı.  

Açılış konuşmalarının ardından I. oturum için sahneye oturum başkanlığını yapmak üzere Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy ile konuşmacılar İstanbul Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Lale Kaplan ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aksoy Yavaş çıktı. İlk konuşmacı Av. Lale Kaplan; Varşova Konvansiyonu ve Montreal Konvansiyonu Arasındaki Temel Farklılıklar konusuyla ilgili konuşarak konvansiyonlar neticesinde havayolu kazaları, kaza kırım raporlamaları, yolcu ve personel hakları gibi konuların geçmişten günümüze kadar olan gelişimlerini katılımcılarla paylaştı.

Oturumun ikinci konuşmacısı Öğr. Üyesi Yard. Doç. Dr. Aksoy Yavaş, havayolunda yapılan yük taşımasında sınırlı sorumluluktan yararlanma hakkının kaybına sebebiyet veren kusurun Montreal Konvansiyonu ile birlikte değerlendirmesi konulu bir sunumu katılımcılarla paylaşarak kasıtlı ihmalle ortaya çıkan (bilinçli ihmal) zarar bilinci; kasta eşdeğer kusur, hukuka aykırı kusurlar; kasta eşdeğer kusura ilişkin Türk ve yabancı yargı kararları konularının detaylarını anlattı. 

Panelin II. oturumu İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Üyesi, Beykoz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Avukat Burcu Çotuksöken’in başkanlığında başladı. Oturumun ilk konuşmasını Samsun Barosu avukatlarından Avukat-Pilot Yaşar Öztürk yaptı. Öztürk, hava aracı kazası ve incelenmesi ile sonuçlarının hukuksal etkileri konusuyla ilgili güncel kazalar ve tarihte hatırda kalan kaza örneklemeleriyle birlikte kazaların detaylarını dinleyicilerle paylaştı.

Oturumun ikinci, panelin son konuşmacısı olan Beykoz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Celil Durdağ ise tehlikeli maddelerin havayolunda taşınması hakkında hukuksal, teknik ve uygulamayla ilgili bilgileri aktardı. Durdağ konuşmasını tehlikeli maddelerin taşınmasında hem gönderici hem taşıyıcı tarafların sorumlulukları ve uyulması gereken kuralları da belirterek tamamladı. Panel sonucunda tüm konuşmacılara Beykoz Üniversitesi ve İstanbul Baro Başkanlığı tarafından plaket ile teşekkür belgeleri takdim edildi. 

Bu içerik 10/04/2018 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı