Kariyer Günleri 2018'e Sektörün Önemli İsimleri Katıldı

Beykoz Üniversitesi, düzenlediği 5 günlük ‘Kariyer Günleri’ ile lojistikten medyaya, akademiden yazılıma ve havacılığa kadar sektörün birçok önemli ismini öğrencileriyle buluşturdu. 14 konuşmacının katıldığı etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, öğrencilerin iş dünyasında merak ettiklerini yetkili kişilerden öğrenmelerinin önemini vurguladı. Durman, “Üniversite ile okuduğunuz bölümü, iş hayatına atılmanıza az bir süre kala ‘köprüden önce son çıkış’ınız olarak görebilirsiniz” dedi.

Öğrencilerini geleceğe en yetkin şekilde hazırlamak için birbirinden farklı ve özel eğitimlere imza atan Beykoz Üniversitesi, düzenlediği 'Kariyer Günleri'nde 14 konuşmacıyı ağırladı. Her yıl, iş dünyasının farklı dallarından alanında uzman ve yetkin isimlerin öğrencilerle buluştuğu 'Kariyer Günleri'; Sanat ve Tasarım Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun davet ettiği konuklarla farklı günlerde yapılan konferanslarla gerçekleştirildi.

‘Eğitim modelimiz sayesinde iş hayatını yakından tanıyabileceksiniz’

Kariyer Günleri’nin açılış konuşmasını yapan ve öğrencilere; "Üniversite ile okuduğunuz bölümü, iş hayatına atılmanıza az bir süre kala ‘köprüden önceki son çıkış’ınız olarak görebilirsiniz" diyen Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim modelimizi oluşturan 3+1, 7+1 öğretim sistemi sayesinde en az 1 yarıyılınızı okuduğunuz programa ait bir iş yerinde staj yaparak geçirdiğinizde sadece teorik bilgiyle değil; mesleki tecrübe ve teknik bilgilerle de mezun olabilme, iş hayatını yakından tanıma fırsatı yakalayacaksınız. Kariyer Günleri’nde iş dünyasının tecrübeli ve yetkin isimleriyle bir araya gelerek merak ettiklerinizi öğrenme fırsatını mutlaka değerlendirmelisiniz.”

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Göz Doktoru Prof. Dr. Kadircan Keskinbora, Kariyer Günleri'nin ilk gününde Meslek Yüksekokulu Sağlık Programları öğrencileri ile bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaştı.

İlgi çekici birçok reklamın yaratıcısı olan 'Brand The Bliss Ajans'ının Kurucusu Uğur Erhan Güven ile Kreatif Direktörü Ali Nur Sözen ve Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek yaratıcı reklam çalışmaları, basın-yayın ilkeleri ve işleyişleri gibi merak edilen konuları 2'nci günde değerlendirdi. Ekol Lojistik ile YILPORT Holding’in konuşmacı olduğu 3'üncü günde ise Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okudukları alanlarla ilgili mesleki tecrübeleri daha yakından dinleme şansı buldu.

Ünal: 'Yeni mezunda deneyim aramıyoruz'

Yeni mezun öğrencilerde deneyim aranması, eğitim hayatında ve genel olarak başarılı öğrencilerin işe alımlarda öncelikli tercih ediliyor olması anlayışlarından kurum olarak uzakta olduklarını belirten Ekol Lojistik İnsan Kaynakları Müdürü Osman Ünal, ‘Uzman Yardımcısı’ başlığı altında açtıkları tüm ilanlara yeni mezunları aldıklarını söyledi.

Amaçlarının, yeni mezun olanların işin uzmanından o işin püf noktalarını öğrenerek, deneyimleyerek tecrübe kazanmasını sağlamak olduğunun altını çizen Ünal, "2017 yılında toplam 237 stajyerimizi de normal zamanlı çalışan olarak işe aldık. ‘Yeni mezun ama deneyim arayan firma’ algısından farklı bir algı ve deneyim sunmak için çok çalışıyoruz” dedi. YILPORT Holding’in ETİ Lojistik Operasyon Müdürü Onur Küçükakdere, Transitex Ülke Müdürü Funda Özsarı, İnsan Kaynakları İş Ortağı Şeyda Çamlı ile Müşteri İlişkileri Uzman Yardımcısı Gizem Gökyar ise lojistik programlarında eğitim alan öğrencilere süreçlerden, çalışma koşullarından ve deneyimlerinden bahsetti.

Koçak: ‘Sivil havacılık bölümüne ilgi dikkat çekici”

Kariyer Günleri'nin 4'üncü günündeki Sivil Havacılık Programı’nın konukları Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkan Yardımcısı (Boeing) Özcan Ünal ile HAVAŞ Genel Müdürü Kürşad Koçak oldu. Eğitim hayatlarından şu anki konumlarına nasıl geldiklerini, iş hayatına ilk adım attıklarında yaşadıkları zorlukları esprili bir dille anlatan Ünal ile Koçak, öğrencilerle soru-cevap şeklinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

HAVAŞ olarak, 29 Ekim’de açılışının yapılması planlanan İstanbul’daki 3’üncü Havaalanı’nda da olacaklarını hatırlatan Koçak, sivil havacılık bölümlerine olan ilgi ve istihdama yansıması hakkında bilgiler verdi. 3’üncü Havaalanı’nın çok büyük ve milyonlarca transit yolcuyu ağırlayacak olmasının yanı sıra havacılık sektöründeki pek çok işletmeye büyük bir istihdam yaratarak katkı sağlayacağını anlatan Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önceleri İngilizce’yi çok iyi bilen, bu sektöre hevesli ama havacılık dışında farklı bölümlerde de okumuş kişileri sıklıkla işe alımlarda değerlendiriyorduk. Ancak özellikle son yıllarda sivil havacılık programlarına olan ilgi ve verilen mezun sayısı dikkat çekici. Biz de eleman alımlarımızı buna göre şekillendirmeye başladık. Bu bölümlerden mezun olup gelen ve özellikle stajını da bu alanlarda yapan öğrenciler hem teknik hem teorik bilgiyle işe hakim olduğu için işe alım tercihlerimizde ilk sıralarda yer alıyorlar.”

Öğrencilerin mezun olmadan önce mutlaka HAVAŞ’ın staj imkanlarını takip edip başvuru yapmalarını da söyleyen Koçak, “Hem İstanbul hem de diğer büyük illerimizdeki havalimanlarındaki büyüme sebebiyle bu bölümlerin yeni mezunlarına ihtiyaç artacak. Bunu mutlaka göz önünde bulundurun. İngilizce dışında en az bir yabancı dile daha hakim olun” dedi.

Kariyer Günleri’nin son gününde ise Bilge Adam Akademi’den Dijital İletişim Direktörü Hamza Şamlıoğlu, Akademi Yazılım Danışmanları Alp Kurtboğan ile Çağrı Yolyapar, Mobil Teknolojileri ve Bilgisayar Programcılığı programları öğrencileri ile buluştu. Bilge Adam Akademi tarafından öğrencilere online bir test uygulanarak başarıyla testi tamamlayanlara akademiden seçecekleri çeşitli eğitimler de hediye edildi.

 

Bu içerik 06/05/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı