'Yüz Yüze Konuşmalar, Yaşayan Edebiyat' Projesi, Ali Çağan Uzman’ın Sanat Yönetmenliğinde Hayata Geçti

Türk edebiyatının yaşayan 50 şair ve yazarının kendini, edebiyatını ve hayata bakışını anlattığı "Yüz Yüze Konuşmalar, Yaşayan Edebiyat" projesinin galası Grand Pera'daki Emek Sahnesi'nde gerçekleşti. Projenin sanat yönetmenliği, kitap tasarımı ve ''50 yazar 50 portre'' isimli illüstrasyon sergisi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Araştırma Görevlisi ödüllü tasarımcı Ali Çağan Uzman tarafından tasarlandı. 

Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy’un katılımıyla düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Ayrıca telif Hakları Derneği Genel Başkanı Sosyolog Cafer Vayni ve Prof. Dr. Alaattin Karaca etkinliğin önemine dair konuşma yaptılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Şaban Karataş, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, çok sayıda yazar, şair ve edebiyatçının katıldığı program, proje kapsamında görüşülen edebiyatçıların, sahneye çıkarak yapılan çalışmalar hakkındaki duygularını paylaşması, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen Sergide, Adnan Özyalçıner, Ferit Edgü, Doğan Hızlan, Rasim Özdenören, Gürsel Aytaç, Ataol Behramoğlu, Süreyya Berfe, Sevinç Çokum, İnci Aral, Necati Mert, Mehmet Ragıp Karcı,Selim İleri, İbrahim Yıldırım, Cemil Kavukçu, Ali Haydar Haksal, Abdullah Uçman, Oğuz Demiralp, Abdülkadir Budak, Turan Koç, Enis Batur, Hüseyin Su, Tuğrul Tanyol, Ali Günvar, Şükrü Erbaş, Arif Ay, Veysel Çolak, Buket Uzuner, Semih Gümüş, Alim Karaman, Haydar Ergülen, Adnan Özer, Mario Levi, Ömer Lekesiz, Yıldız Ramazanoğlu, Ali Ural, Cihan Aktaş, Gürsel Korat, Necip Tosun, İhsan Deniz, Kayahan Özgül, Osman Konuk, Cemal Şakar, Fatma Barbarosoğlu , Sadık Yalsızuçanlar, Hüseyin Atlansoy, Ethem Baran, Leyla İpekçi, Sibel Eraslan, Mehmet Can Doğan’ın portreleri yer aldı.

Ali Çağan Uzman

1990'da İstanbul'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Grafik bölümünü birincilikle tamamladı. Aynı üniversitede Antropoloji yandalı yaptı. Yüksek Lisansını Maltepe Üniversitesi, Sanat Politikaları ve İşletmeciliği Programında tamamladı.

T.C. Kültür Bakanlığına "Anadolu Destanları" ve "Anadolu Mitolojileri" kitaplarının illüstrasyonlarını ve tasarımlarını hazırladı. Uçan Süpürge'ye, 4 Türk bilim kadınının hayat hikayesini anlatan “Benim Madam Curie’m” animasyonlarını hazırladı. Türk Kadınlar Birliği, Multicultural dergisi, Telif Hakları Genel Müdürlüğü, TED Koleji vb. çeşitli kurum ve kuruluşlara tasarım ve illüstrasyon hizmeti verdi.

Portolyo: https://www.behance.net/alicaganuzman7df8

Ödüller ve Bazı Katılımlar

50 Yazar, 50 Portre, Kişisel illüstrasyon sergisi, Grand Pera AVM, Emek Sahnesi, 2018, İstanbul.

Kuyuya Dönen Yusuf Şiir ve İllüstrasyon Sergisi. Mustafa Ayaz Plastik Sanatlar Merkezi, Ankara, 2017.

Imagination and Creativity Can Change The World – Illustration Exhibition, Hilton İstanbul & Ankara, 2015.

Tepecik Arkeolojik Kazısı, Çiftlik, Niğde, 2015.

İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü, 2014.

Hacettepe Graphic Design Workshop, Motion, 2013.

12. Genç Beyin Fırtınası Yarışması, İkincilik Ödülü, 9 Eylül Üniversitesi, Izmir, 2012.

“Kir”, Baskı Resim Sergisi, Galeri Kara, Ankara, 2011.

Uluslararası Ankara Grafik Tasarım Çalıştayı, Çizgi ile Anlatım, 2010.

Bu içerik 01/08/2018 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı