Beykoz Üniversitesi Blok Öğrenme Çalıştayı Gerçekleşti!

2016 yılında kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen, Türkiye yükseköğretim sistemine birçok yenilik getiren Beykoz Üniversitesi bir ilki daha gerçekleştiriyor. Kasım ayıda ilk tanıtım toplantısı gerçekleştirilen “Blok Öğrenme”ye ilişkin 10 Ocak 2024 Çarşamba günü Kavacık Yerleşkesinde “Beykoz Üniversitesi Blok Öğrenme Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştaya Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri, Danışma Kurulu üyeleri, Fakülte danışmanları, sektör temsilcileri, akademik, idari kadro, öğrenci ve mezunlar katıldı.

2023-2024 Bahar Yarıyılından itibaren hayata geçecek olan “Blok Öğrenme” hakkında katılımcılara bilgi veren Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman şöyle konuştu: “Bu yenilikçi öğrenme modeli ile öğrencilerimize daha derin, etkili ve esnek bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Beykoz Üniversitesi Blok Öğrenmeyi ilk etapta yüksek lisans programlarımızda başlatacağız. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında ise pilot olarak belirlediğimiz önlisans ve lisans programlarımızda uygulamayı planlıyoruz. Dünyada son yıllarda bu modeli uygulamaya başlayan pek çok prestijli üniversite bulunuyor. Türkiye’de bu sistemi gerçek anlamda uygulayan ilk ve tek üniversite olacağız. Ülkemizin yükseköğretim sistemine geçmişte birçok yeniliği kazandırdığımız gibi bugün de değer katmaya devam ediyoruz.

Bu model ile amacımız öğrencilerimize daha derin ve interaktif bir öğrenme sunmak. Tabii ki bu sistemin oluşması için birçok çalışma yapmamız, eğitim-öğretim sürecini tamamı ile yeniden ele almamız gerekiyor. Bugün birlikte yapacağımız çalışma hem Üniversitemiz hem de Türkiye yükseköğretim sistemi açısından çok kıymetli. Çalıştayın çıktıları “Blok Öğrenme”nin oluşmasına ışık tutacak. Çalıştayın çıktılarını ilerleyen günlerde hepinizle paylaşacağız ve derinlemesine çalışmalara hep birlikte devam edeceğiz.”

Çalıştay örnek pilot programlar hakkında bilgilendirme ile devam etti. İlk pilot uygulaması 2023 bahar yarıyılında İşletme Tezli -Tezsiz İngilizce Yüksek lisans programları ile başlayacak Blok Öğrenmenin nasıl uygulanacağını anlatan Lisansüstü Programlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, öğrencilerin alabileceği derslerden ve Blok Öğrenmeye uyum için yapılacak yeniliklerden söz etti.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında pilot uygulama olarak başlayacak İşletme Lisans programının detaylarını İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Bekaroğlu Özatar ve İşletme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Burçak Gürsoy Yenilmez aktarırken; Deniz ve Liman İşletmeciliği Önlisans Programı pilot uygulamasını ise Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nesli Çankırı katılımcılara tanıttı.

İdari Süreçler Açısından Blok Öğrenme ile İlgili Yapılacak Çalışmaları aktaran Genel Sekreter Serpil Süer şunları söyledi: “Blok Öğrenme” ile birlikte idari süreçlerimizde de birçok düzenleme yapacağız. İdari birimlerimizin işleyişi blok öğrenmeyi destekleyecek hale getirilecek. Bu sistemi Türkiye yükseköğretim sistemine kazandırıyor olmaktan çok mutluyuz.”

Genel Sekreter Yardımcısı Melike Tümen ise öğleden sonra gerçekleştirilecek grup çalışmaları metodolojisi hakkında bilgi verdi.

Çalıştay öğleden sonra grup çalışmaları ile devam etti. 9 farklı grup “Blok Öğrenme”nin getireceği fırsatları, tehditleri, güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirirken sisteme ilişkin önerilerini de oluşturdular. Grup moderatörlerinin sunumlarının ardından çalıştayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman şunları söyledi: “Çok verimli geçen bir çalıştay oldu. Elbette çok çalışmamız gerekiyor. Bu sistemle birlikte birçok süreci yeniden tasarlayacak ve birçok köklü değişiklik yapacağız. Değişim zaman zaman zorlu olsa da katkısının büyük olacağına inanıyorum. Çalıştayın sonuçlarını sizlerle paylaşacağız. Sonrasında alt süreçler için tekrar bir araya gelebilir daha derinlemesine çalışmalar için sizlerle yine çalıştaylar gerçekleştirebiliriz. Bugün burada bizlerle olan tüm paydaşlarımıza katılımları ve katkıları için teşekkür ederim.”

Toplantıya Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Mütevelli Heyeti Başkanı R. Engin Özmen, Mütevelli Heyeti üyeleri Meltem Başa, Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar, Danışma Kurulu Üyeleri Dr. Şafak Başa, Aka Gündüz Özdemir, Hasan Bülent Tanla, Muharrem Ergül, Oktay Ekşi, Elif İnci Aras, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kuru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burak Küntay, Lisansüstü Programlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erdoğdu, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bengisu Bayrak Shahmiri, Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mansur Beyazyürek,  Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erhan Bütün, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Nesli Çankırı, Genel Sekreter Serpil Süer, Genel Sekreter Yardımcısı Melike Tümen, fakülte danışma kurulu temsilcileri, tüm akademik ve idari kadro, öğrenci ve mezunlar katıldı.

Bu içerik 15/01/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı