Beykoz Üniversitesi, 2016-2017 Bahar Yarıyılı Yatay Geçişlerinde sadece Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’ndaki programlarına öğrenci kabul edecektir.
Beykoz Üniversitesi Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencisi olmak için 20 Ocak 2017 tarihine dek başvurabilir, yatay geçişe özel %30 burs imkânından faydalanabilirsiniz.
Okulumuz 2016 – 2017 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında “Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ile “Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda, Merkezi Yerleştirme Puanı göre ya da Not Ortalamasına göre yatay geçiş yolu ile öğrenci kabul edecektir. Takvim ve gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.

KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ
Not Ortalamasına Göre Yatay Geçiş
- Kurumlar arası yatay geçiş yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılır.
- Programların ilk yarıyılı ile son yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
- Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması şarttır.
- Başarı şartını sağlayamayan ancak merkezi yerleştirme puanı geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olan adaylar yatay geçiş başvurusu yapabilir. *Bu şekilde başvuran adayların başvuruları sadece başarı ortalaması ile başvuran adayların yerleştirmesi bittikten sonra boş kalan kontenjan olması halinde değerlendirilir.
- Açık veya uzaktan öğretimden, diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.
Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş
Yükseköğretim kurumlarından herhangi birine kayıtlı tüm öğrenciler, başarı koşullarına bakılmaksızın, merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapabilir. Öğrencinin, eğitim aldığı üniversiteye girdiği yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği üniversitedeki programın o yılki taban puanına eşit veya daha yüksek ise yatay geçiş başvurusu yapabilir. İngilizce hazırlık sınıfı dâhil tüm sınıflarda geçiş hakkından yararlanabilirler. Öğrenciler bu maddeden yararlanarak ancak 1 defaya mahsus yatay geçiş yapabilmektedir.
KURUM İÇİ PROGRAMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ
Not Ortalamasına Göre Yatay Geçiş
- Kurum içi yatay geçişler eşdeğer düzeyde programlara yapılabilir.
- Yüksekokulumuz bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.
- Not ortalamasına göre Kurum içi Yatay Geçişlerde, programların ilk yarıyılı ile son yarıyılına geçiş yapılmaz.
Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş
Başarı koşullarına bakılmaksızın, merkezi yerleştirme puanı ile yapılan geçiştir. Öğrencinin, girdiği yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programın o yılki taban puanına eşit veya daha yüksek ise yatay geçiş başvurusunda bulunabilir. İngilizce hazırlık sınıfı dâhil tüm sınıflarda geçiş hakkından yararlanabilirler. Öğrenciler bu maddeden yararlanarak ancak 1 defaya mahsus yatay geçiş yapabilmektedir.
GEREKLİ BELGELER
- Başvuru Formu
- Not Dökümü ( Kapalı Zarf İçerisinde): Başvuran Öğrencinin Ayrılacağı Yükseköğretim Kurumundan Almış Olduğu Ve Bütün Derslerini Ve Notlarını Gösteren Resmi Belge (Yabancı Dilde Olan Not Dökümlerinin Türkçeye Çevirisinin Yapılmış Olması Gerekmektedir.)
- Onaylı Ders İçerikleri
- ÖSYS Sonuç Belgesi (Kayıtlı olduğu programdan farklı bir programa müracaat edeceklerden LYS sonuç belgesi)
- Öğrenci Belgesi
- Disiplin Belgesi
- Hazırlık sınıfı okuduğuna dair belge.
- Yurt Dışından Geçişlerde Yök’ten Denklik Belgesi
- İngilizce Programlara başvuru yapacak adayların, varsa daha önce İngilizce hazırlık sınıfı okuduğuna dair onaylı belge (Belge’de kaç puan aldığının, hangi eğitim öğretim yılında hazırlık okuduğunun ve başarılı olup olmadığının yazılması gerekmektedir.)
Bu içerik 29/12/2016 tarihinde güncellenmiştir.