Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) öncülüğünde ve Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Dünya Gıda Forumu – Türkiye Gençlik Forumu, 16 Ekim 2025 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Nazır, Öğr. Gör. Çise Gökçe ve program öğrencilerinin katıldığı forum, gençlerin tarım ve gıda sistemlerinin sürdürülebilir dönüşümüne katkı sağlamayı ve gençlik odaklı politika önerileri geliştirmeyi amaçladı.
Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde yürütülen “Kültür ve Gastronomi Oturumu”nda yer alan öğrencilerimiz gençlerin kültürel hafızayı gastronomi aracılığıyla koruma ve yerel ürünleri sürdürülebilir biçimde tanıtma hedeflerine katkıda bulundu. Öğrenciler, Özyeğin Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Common Table” mutfak atölyelerinde diğer üniversitelerden öğrencilerle bir araya gelerek farklı bölgelerin geleneksel yemeklerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu.
FAO’nun uzun vadeli hedefi doğrultusunda, forum gençlerin gıda sistemlerinin dönüşümünde aktif rol almalarını, sürdürülebilir tarımın kültürel, bilimsel ve toplumsal boyutlarını bir araya getirmelerini amaçlıyor. Beykoz Üniversitesi de bu uluslararası girişimin bir parçası olarak, öğrencilerinin yerel değerleri evrensel ölçekte tanıtma, dijital içerik üretimi ve kültürel miras aktarımı konularında yetkinlik kazanmalarına destek veriyor.
Bu içerik 23/10/2025 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.