Ekol Lojistik İK Direktörü Berrin Tavman, Yetkinlik Geliştirme Programı'nın Üçüncü Konuğu Oldu

Öğrencilerimizin hem kişisel gelişimlerini desteklemek hem de profesyonel hayata atıldıklarında gerekli donanıma sahip olmalarını sağlamak adına düzenlenen “Yetkinlik Geliştirme Programı”nın üçüncü ders konuşmacısı Ekol Lojistik’in İnsan Kaynakları Direktörü Berrin Tavman oldu. Ankara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan ve yaklaşık 23 yıldır Türk Elektrik Endüstrisi (Arçelik), Telsim, Goldaş, Hedef Grup, Atasay, Koç Bilgi Grubu, Soyak Holding gibi pek çok kurumsal şirkette İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi alanında üst düzey yönetici olarak çalışan Tavman, öğrencilerle “Bireysel Farkındalık” üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Kişilik envanterleri, motivasyon ve enerji sağlama, performans yönetimi, iletişim becerilerinin geliştirilmesi alanlarında uzman olan ve her bir alanda ayrı ayrı eğitimler veren Berrin Tavman, öğrencilerle yaptığı söyleşide bireysel farkındalıklar üzerinden yola çıkarak kişilik envanterlerini anlattı. Her bireyin farklı bir karaktere, bu karakterden yola çıkarak farklı yönelimlere sahip olduğunu vurgulayan Tavman, “Her şeyden önce kendinizi, karakterinizi tanıyın. Aynı anneden doğan kardeşler bile birbirinden tamamiyle farklı niteliklerde olabiliyor. Çünkü genlerimiz çok çeşitli. Bu yüzden önce ‘Ben kimim?’ diye kendinize sorun. Sırf CV’nizde adı geçsin diye istemediğiniz eğitimlere, sertifika programlarına katılmayın. Kendinizi tanıyıp ona uygun adımları atın. Sonrasında özverili bir çalışma sergilerseniz zaten başarı size gelecektir. Tembel olmayın” dedi. Öğrencilerin ileride bir iş görüşmesine gittiklerinde kendilerini ifade edebiliyor olmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Tavman, bir insan kaynakları uzmanı olarak herkesin, öğrencilik hayatında bir CV’ye (özgeçmişe) sahip olması gerektiğini, CV yazmanın nitelikli bir çalışma ve emek istediğini belirtti. Öğrencilere kaliteli ve ileride iş görüşmelerinde öne çıkacak bir CV hazırlamaya ilk adımı, işe alımlarda da kullanılan “SWOT Analizi”ni çalışarak atabilecekleri önerisinde bulunan Tavman, Thomas envanteri ve DISC envanterlerini de incelemelerinin işe yarayacağı bilgisini verdi.

“Ülke profili olarak risk almayı sevmiyoruz. Rahatı, garanti olanı seçmek hoşumuza gidiyor. Bu yüzden de bir işe girip 10 sene orada çalışınca kendimizi çok başarılı ve istikrarlı buluyoruz. Bu algıya takılı kalmayın. 3 sene, 5 sene sonra işinizi değiştirmekten korkmayın. Değişim ve farklı iş ortamları her zaman kendinizi geliştirmenize olanak sağlar, bunu unutmayın” diyen Tavman sözlerine şöyle devam etti: “Bir öğrenci olarak, ileride okuduğunuz bölümle ilgili bir alanda çalışmak zorunda hissedebilirsiniz kendinizi. Buna mecbur olmadığınızı, başka bir alanda da çok başarılı işler çıkarabileceğinizi bilin. Örneğin lojistik mi okudunuz, o alandaki gelişmeleri tabii ki takip edin; dergileri, haberleri okuyun. Konunuza hakimiyetiniz olsun. Diğer yandan da sevdiğiniz işi yapmaya devam edin” dedi. Konuşmasını “Zamanınızı etkili biçimde yönetmeyi öğrenin. İngilizce’yi çok iyi konuşun. İşverenler eskisi gibi bilgi aramıyor. Çünkü bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Üretmek, yaratmak her şeyden önemli. Buna göre öğrenme becerinizi, kendinizi hep geliştirin” sözleriyle tamamlayan Tavman’a konuşma sonunda teşekkür belgesini İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Serpil Kuzucu takdim etti. 

Bu içerik 01/11/2017 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı