Değerli öğrenciler,

2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencileriyle tanışacak olan fakültemiz, bu başlangıçla sosyal bilimlerde yeni bir soluğun temsilcisi ve çağdaş yaklaşımların merkezi olma iddiası taşımaktadır.

Hızlı değişim çağında birey, toplum ve küresel dünyanın birbiriyle ilişkisini kurarak dünyayı anlamlandırmanın bilimsel araçlarına ulaşmak, sosyal bilimlerin temel uğraşıdır. Biz de ‘Psikoloji’, ‘Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler’ den oluşan 2 bölümlü yapımızla, disiplinlerin uzmanlık alanlarının yanı sıra kapsamlı ve bütünlüklü bir sosyal bilimler eğitimi sunmayı hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda öğrencilerimizi gerek fakülte içindeki bölümlerin, gerekse üniversitemiz bünyesindeki diğer fakültelerin yetkin akademik kadrosuyla sunduğu derslerinden oluşan geniş bir seçmeli ders yelpazesi beklemektedir.

Fakültemizin Psikoloji Bölümü’nde öğrencilerimizin sosyal, klinik, gelişim, bilişsel ve endüstri gibi psikolojinin farklı alt alanlarında sağlam bir kuramsal altyapı kazanmalarının yanında diğer sosyal bilim dallarından seçmeli dersler ile disiplinler arası bir bakış açısı geliştirmelerini amaçlamaktayız. Öğrencilerimizin mesleki deneyim kazanmalarına büyük önem vermekteyiz. Bu doğrultuda sunacağımız çeşitli uygulama olanakları, onlara mesleki bilgilerini hayata geçirebilmelerini sağlayacaktır. Hedefimiz; mesleki etik ilkelere bağlı, toplumsal duyarlılığı yüksek, bireysel ve toplumsal sorunları nesnel bir bakış açısı ile değerlendirerek bu sorunlara çözüm önerileri sunabilecek psikologlar yetiştirmektir.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ise sosyal bilimlerin pek çok dalıyla ilişkilenen bir ders programına sahiptir. Bu bölümde öğrencilerimiz, siyaset bilimi perspektifinden iktisattan hukuka, sosyolojiden iletişime pek çok alanla tanışacaktır. Uluslararası siyaseti, farklı aktörler arasındaki ilişkileri inceleyerek çeşitli düzeylerde ele alabilecekler; uluslararası ilişkilerin çeşitli alanlarında uzmanlaşma olanağı bulacaklardır. Bölümümüz, öğrencilerine kuramsal bir temel üzerinden güncel siyasi olguları yerel ve küresel açılardan değerlendirebilecekleri bir bakış açısı kazandırmayı amaçlamaktadır.

Sosyal bilimler, son derece çeşitli mesleki yönelimlere ve farklı kariyer hedeflerine olanak sağlar. Fakültemiz bu çerçevede canlı bir akademik ortam ile zengin kültürel ve sosyal etkinlikler aracılığıyla öğrencilerine geniş bir bakış açısı, eleştirel düşünce ve farklı ilgi alanlarıyla tanışma fırsatları sunmayı kendine görev bilir. Bu nedenle fakültemiz, öğrencilerimize sadece bir meslek sahibi olma olanağı değil; aynı zamanda yenilikçi, donanımlı ve çok yönlü bireyler olarak kendilerini gerçekleştirme olanakları vadetmektedir.

Beykoz Üniversitesinin olanaklarıyla sosyal bilimleri keşfetmek isteyen tüm adaylara şimdiden hoş geldiniz diyoruz!

Prof. Dr. Pınar TINAZ

Bu içerik 18/07/2019 tarihinde güncellenmiştir.