Günümüzde firmalar, uluslararası alanlarda da başarılı olmak için uluslararası ticareti ve mevzuatı iyi bilen nitelikli elemanlara her geçen gün daha çok ihtiyaç duymaktadır. Sektörün bu ihtiyacını giderme amacı ile açılan program; ülkemiz ekonomisi için oldukça önem taşıyan dış ticaret ve uluslararası alanda gerekli teorik ve uygulamalı bilgiye sahip elemanlar yetiştirme amacındadır. Dış Ticaret Programı ile öğrencilere uluslararası ticaret, dış ticaretin finansmanı, ithalat-ihracat mevzuatı, gümrük mevzuatı, uluslararası pazarlama gibi konular yanında işletme alanı bilgileri de sunulmaktadır.

Son Tarih: 14 Ağustos 2018

Beykoz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Önlisans Programı “Dış Ticaret”, farklı bir alanda lisans-önlisans eğitimi alan ya da lise mezunu olup,  “Gümrük Müşavir Yardımcısı” olmayı hedefleyen gümrük sektörü çalışanlarına önemli bir fırsat sunuyor. Gümrük Müşavir Yardımcısı Sınavına girmek, B Karnesi sahibi olmak için ön koşul olan önlisans diploması sahibi olmayı “işinizin başından ayrılmadan” gerçekleştirmenizi sağlayacak adımı bu yıl siz de atabilirsiniz. Üstelik Gümrük Müşavirliği çalışanlarına %40 burs olanağı ile.

Uzaktan eğitim almak isteyen adaylar için başvurunun ilk adımı, ÖSYM 2018 Temel Yeterlilikler Testi (TYT) girmek ve 150 puan barajını geçmek. Sınav bu yıl 23 Haziran 2018 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak.

ÖSYM, TYT Sınavı başvurularını 1 Mart 2018’de kabul etmeye başladı.  https://ais.osym.gov.tr/adresinden detaylarını öğrenebileceğiniz sınava başvurular 21 Mart 2018 gece yarısına dek yapılabilecek. TYT sınavında barajı geçtikten sonra ikinci adım Beykoz Üniversitesi’nin “Dış Ticaret Önlisans” Programını tercihinize yazmak.

Sonrasında zaman ve mekândan bağımsız olarak internet aracılığıyla eğitim alarak, diplomanıza sahip olabilirsiniz.

Hayatınızı değiştirecek, sizi Dış Ticaret Önlisans Diploması sahibi yapacak “Uzaktan Eğitim” Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://ue.beykoz.edu.tr/ sayfasını ziyaret edebilir ve sorularınız için 444 25 69’dan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Önder Yeral ile görüşebilirsiniz.

Çalışma Alanları
İhracat ve ithalat şirketleri, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki temsilcilikleri, Bankalar, Gümrük işlemleri ve hizmet sunan şirketler, Gümrük Müşavirliği, Ulusal ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Firmaları, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları
Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sermaye Piyasası, Denetim ve Derecelendirme, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik.

Bu içerik 04/08/2018 tarihinde güncellenmiştir.

Beykoz Üniversitesi'ni yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.