Küresel Yarışa Hazır;
Yaratıcı, Yenilikçi, Girişimci,
Lider Mühendis ve Mimarlar

Küresel dünya her yönüyle amansız bir rekabet getiriyor. Küreselleşen dünya, meslekleri yeniden tanımlıyor. Bu rekabet ortamı, geleceğin dünyasının gereksinimlerine yanıt verecek; geleceğin dünyasını tasarlayacak mühendis ve mimarların yetiştirilmesine yeni koşullar getiriyor, yeni boyutlar ekliyor.

Biz, Beykoz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde, küresel dünyanın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış, küresel yarışa hazır mühendis ve mimarlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Beykoz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde hızla değişen dünyanın gereksinimlerine karşılık veren yapı ve içeriğe sahip programlar sunuyoruz. Bu programları güçlü bir eğitsel altyapı ve eğitim ortamında güçlü bir akademik kadro ile yürütüyoruz. Proje odaklı ve aktif öğrenmeye dayalı eğitim yaklaşımımız ile yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimciliği vurguluyoruz. Öğrencilerimizi temel bilgiler yanında yabancı dil, iletişim, takım çalışması, araştırma ve sorgulama gibi beceriler ile donatırken, geniş bir dünya perspektifi kazanmalarına ve sorunları bütün yönleri ile kavrayabilmelerine ve yenilikleri izleyebilen, kendisini geliştirebilen, özgüveni olan, sosyal ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip, etik değerlere saygılı profesyoneller olarak yetişmelerine ağırlık veriyoruz. Öğrencilerimiz programın bir dönemini işyerinde çalışma ortamında geçirerek iş hayatına bir adım önde başlıyorlar. İsteyen öğrencilerimiz çift anadal yaparak kendi dalı yanında bir dalda daha diploma alabiliyorlar. Ya da yandal yaparak kendi dalındaki diploması yanında uzmanlaşmak istedikleri bir dalda da sertifika alabiliyorlar. Programlarımızı ortak bir bakışla ve ortak bir yapıda tasarladık. Mühendislik programlarında birinci sınıftaki dersler aynı, diğer sınıflarda ortak dersler var, seçmeli ders yapısı aynı, bitirme projesi, stajlar ve işyerinde çalışarak eğitim aynı yapıda. Böylece öğrencilerimizin hem kendi dallarında istedikleri seçmeli dersleri alarak ya da yandal yaparak kendilerini istedikleri doğrultuda geliştirmelerine, hem de çift anadal yaparak ya da bölüm değiştirerek istedikleri dalda eğitim almalarına olanak hazırladık.

Sevgili gençler, bilgisayar mühendisliği, işletme mühendisliği ve mimarlık programları ile kapılarımızı 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize açmış bulunuyoruz. Geleceğin dünyasının tercih edilen lider mühendis ve mimarları olarak yetişmek için sizleri Beykoz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne bekliyoruz.

Prof. Dr. Selahattin KURU
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı

Bu içerik 19/11/2018 tarihinde güncellenmiştir.