Çift Anadal/Yan Dal Olanakları

Beykoz Üniversitesi’nin önlisans programları ile fakülte ve yüksekokul bölümlerinden herhangi birinde okuyan öğrenciler; üniversitenin ilgili bölümlerinin kurullarının öneri ve onayı sonucunda açılacak olan çift anadal ile yandal programlarına başvuru yapabilecek.

Öğrencilerimizin ikinci bir anadal diploma programına kabulü, o programın yürütüldüğü bölümün yönetim kurulunun onayı alındıktan sonra gerçekleşecek; herhangi bir çift anadal programında okuyan öğrencilerimiz ise aynı anda ikinci bir anadal diploma programına kayıt yaptıramayacak. Ancak öğrenci ister ise, aynı anda ikinci anadal programı ile yan dal programına kayıt yaptırabilecek.

İkinci anadal programındaki öğrenciler, anadal diploma programında kurum içi geçiş şartlarına uygun koşulları sağladığında, ikinci anadal diploma programına yatay geçiş yapabilirler.

Lisans programlarına kayıtlı öğrencilerimiz, öngörülen şartları taşıması kaydıyla, başka bir program kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle yandal programına başvuru yapabilecek. Yandal programlarını tamamlayan öğrencilerimize eğitim aldıkları alanda sadece başarı belgesi (Yandal Sertifikası) düzenlenecektir ve bu belgeler diploma yerine geçmez. Öğrencilerimiz yandal programına, anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilecek olup ayrıca yandal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler de başvuru yapabilecektir.

Bu içerik 30/05/2018 tarihinde güncellenmiştir.

Beykoz Üniversitesi'ni yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.