Programın Amacı

Halkla İlişkiler, bir yönetim sanatıdır. Açık ve rekabetçi ekonomilerde faaliyet gösteren işletmelerin varlıklarını sürdürebilmesi ve büyümesi; hedef kitleleriyle ilişkilerini ne derece başarılı yürüttükleriyle ve kendilerini ne ölçüde tanıtabildikleriyle doğrudan ilgilidir. Doğru tanıtım farklılaşmayı, farklılaşma markalaşmayı güçlendirir. Markalaşma, yalnızca ürün ve hizmet sunan işletmeler için değil, hedef kitlenin desteğine ihtiyaç duyan her türlü yapı ve oluşum için de gereklidir.

Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programının amacı; birbirleriyle etkileşim içerisinde olan halkla ilişkiler, reklamcılık, pazarlama ve yönetim alanlarını bir araya getirerek, halkla ilişkiler alanında fark yaratacak ara elemanlar ve uzman adayları yetiştirmektir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’nın eğitim anlayışı, hem iş hayatında hem de sosyal yaşamda gerçekleşen değişim ve dönüşümleri takip edebilen, çalışma sorumluluğunun altından kalkabilecek bilgiyle donanımlı, yazılı ve sözlü olarak kendini iyi ifade edebilen, yenilikçi, araştırmacı, iş ahlak ve etiğine saygı duyan, kendisi ve ülkesi için faydalı bireyler yetiştirmek üzerine kuruludur.

2 yıllık bir önlisans programı olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, TYT puanı ile öğrenci almaktadır. Program öğrencileri 3+1 Modeli ile öğrenim görürler. Bu model ile öğrencilerimiz program süresi olan 4 yarıyılın 3 yarıyılında yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık derslerini tamamlar ve son 1 yarıyılda ise sektör işletmelerinde işyerinde uygulama eğitimi alırlar.

Mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında başarı oldukları taktirde üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yaparak ya da yurtdışında bir üniversitede lisanslarını tamamlayabilirler.

Mezunların Çalışma Alanları

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı mezunları; ticari varlığını tüketicilere, paydaşlara ve yatırımcılara ifade etmek zorunda olan her kurum ve kuruluşta çalışma fırsatı yakalar. Halkla ilişkiler şirketleri, reklam ajansları, 360 derece hizmet veren iletişim ajansları, özel ve kamu kuruluşlarının halkla ilişkiler departmanları ve pazarlama şirketlerinde çalışabilirler.

Bu içerik 25/04/2019 tarihinde güncellenmiştir.

Formu Doldurun, Biz Sizi Arayalım