Programın Amacı:

Türkiye’de ve Dünya’da, tüm çocukların sağlıklı büyümesini, motor, bilişsel, dil,-sosyal-duygusal açıdan gelişmesini ve gelişim ve öğrenme ortamlarının zenginleştirilmesini sağlamak amacıyla donanımlı bireyler yetiştirmek amaçlanmıştır.

Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2018 yılında kurulan Çocuk Gelişimi Programı ile çocukların sağlıklı bir ortamda yaşayabilmelerinin sağlanması ve yaşam kalitelerinin artırılabilmesi için; doğumdan itibaren ergenlik dönemi sonuna kadar zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal ve duygusal gelişim alanlarında, çocuğu gelişimsel açıdan gözlemleyerek, farklı gelişim gösteren çocukların ve bireysel farklılıkların farkında olan, eğitim ortamını bu bilgiler ışığında  düzenleyebilen çocuğa, aileye ve topluma hizmet sunan, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanlarında çalışan meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmıştır. Bununla birlikte programda özel eğitime gereksinim duyan çocukları tanıyıp, bu çocuklar için uygun eğitim ortamını düzenleyebilen, anne sağlığı konusunda bilinçli olan teknik elemanlar yetiştirmek amaçlanmıştır. Yaratıcılığın, eleştirel düşünmenin, öğrenci merkezli sistemin farkında olan ve bu düşünceleri ilke edinmiş bireyler yetiştirmek amaçlanmıştır.

2 yıllık bir önlisans programı olan Çocuk Gelişimi Programı, TYT puanı ile öğrenci almaktadır. Program öğrencileri 3+1 Modeli ile öğrenim görmektedirler. Bu model ile öğrencilerimiz program süresi olan 4 yarıyılın 3 yarıyılında yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık derslerini tamamlar ve son 1 yarıyılda ise sağlık, eğitim sektöründe  işyerinde uygulama eğitimi alırlar.

Mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında başarı oldukları taktirde üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yaparak ya da yurtdışında bir üniversitede lisanslarını tamamlayabilirler.

Mezunların Çalışma Alanları

• Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve resmi okulların okul öncesi eğitim merkezlerinde, anasınıflarında,
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı gündüz bakımevleri, çocuk yuvaları ve kreşlerde,
  • Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde,
  • Hastanelerde çocuk kliniklerinin oyun odalarında,

Aynı zamanda radyo ve televizyondaki çocuk ve gençlik programlarının ve eğitim programlarının hazırlanması ve yürütülmesinde görev alabilirler, çocuk yayınları ve oyuncakları sektörlerinde tasarımcı olarak ta çalışabilmektedir.

Bu içerik 01/07/2019 tarihinde güncellenmiştir.