Sevgili Öğrenciler;
Üniversite ve bölüm seçimi , düşlerinizi biçimlendirecek en önemli kararlardan biridir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü eğitim- öğretimi aracılığıyla geleceğe güçlü adımlarla yürümeniz ve alanınızda başarılı ve nitelikli şefler ve yöneticiler olmanız için her türlü olanak ve desteğin sağlanacağının güvencesini veriyoruz. Daha eğitim yılınızın ilk yılından başlayarak sizleri iş yaşamına hazırlıyoruz. Bölümümüzden diplomasını alan öğrenciler turizm sektörü konaklama, yiyecek ve içecek, yolculuk ve ulaştırmanın bulunduğu her yerde çalışabilmektedirler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunları , özel sektörde otel, restoran, yemek fabrikaları, hava yolu şirketleri ve diğer yiyecek içecek işletmelerinde aşçı, şef, yönetici şef, yönetici ya da işletmeci olarak çalışabilmektedir. Ayrıca gıda işletmelerinin araştırma geliştirme bölümlerinde görev alabilmektedirler. Bunların dışında gastronomi ve mutfak sanatları mezunları, yiyecek içecek alanında yazarlık ve danışmanlık da yapabilmektedir. Ülkemizde, mezuniyet sonrası devlet kurumlarında, çalışmayı hedefleyen öğrencilerimiz KPSS’ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girerek 4801 nitelik koduyla devlet kurumlarına da atanmaktadır.
Geleceğin şefleri olan sizlere aramıza hoş geldiniz diyor, hepinize başarılar diliyorum.
Dr. Öğr. Üyesi Serap NAZIR
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı
Bu içerik 02/04/2024 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.