Müdür Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

İngilizce Hazırlık Programı, üniversitemizdeki akademik yolculuğunuzun önemli bir adımıdır. Size geçmişteki deneyimlerimden ve kalbimdeki sevgiyle söyleyebilirim ki, İngilizcenin hayatınızda ve kariyerinizde taşıyacağı önem hiç de küçümsenecek bir konu değil.İngilizce, dünya çapında en yaygın olarak konuşulan dillerden biridir ve resmi veya gayri resmi birçok uluslararası organizasyonun iletişim dilidir. 1.5 milyardan fazla insan, ana dili olmasa da İngilizceyi konuşmakta ve anlamaktadır. Bu da bize, İngilizcenin sadece bir dil olarak kalmadığını, aynı zamanda bir kültürler ve insanlar arası köprü olduğunu göstermektedir.

Üniversitemizdeki eğitiminizin önemli bir parçası olarak, İngilizce Hazırlık Programı'nın amacı, dil becerilerinizi güçlendirmek, iletişim yeteneğinizi geliştirmek ve sizi uluslararası platformda başarılı kılmaktır. Bu program, İngilizceyi sadece günlük hayatta değil, aynı zamanda akademik ve iş dünyasındaki başarılarınızı destekleyecek şekilde öğretmeyi hedeflemektedir. İngilizce sadece bir beceri değil, aynı zamanda yeni insanlarla bağlantı kurma, farklı kültürleri anlama ve dünya görüşünüzü genişletme fırsatı sunar. İngilizce öğrenirken, küresel vatandaşlık ve empati gibi değerli yetkinlikler de kazanacaksınız.

Yapılan araştırmalar, İngilizce bilen kişilerin, İngilizce bilmeyenlere kıyasla daha yüksek ücretlerle işe alındığını göstermektedir. Uluslararası bir dil olan İngilizce, şirketlerin küresel pazarlarda rekabet edebilmesi için hayati öneme sahiptir. Ayrıca, uluslararası konferanslar, projeler ve akademik çalışmalar genellikle İngilizce olarak gerçekleştirilir. Bu nedenle, İngilizce bilmenin, sizin için birçok kapıyı açacağından emin olabilirsiniz.

Bu yıl İngilizce Hazırlık Programı'nı sizinle birlikte geçireceğimiz için heyecanlıyız. Sizlere müfredatımızın yanı sıra, dil öğrenme sürecinizde size destek olacak harika bir öğretim kadrosuyla birlikte çalışma fırsatı sunacağız. Sizden gelecek katkılar ve başarılarla gurur duyacağımıza eminim.

Son olarak, her zaman aklınızda tutmanız gereken bir şey var: Öğrenme süreciniz boyunca kendinize güvenin ve hatalar yapmaktan korkmayın. Unutmayın ki, başarının anahtarı, cesaretinizi ve azminizi kaybetmemektir.

Yeni dönemde sizleri başarılarla dolu bir eğitim yolculuğunda görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Hepiniz tekrar hoş geldiniz.

Öğr. Gör. Pınar PAMUK

Müdür

Yabancı Diller Yüksekokulu

Bu içerik 04/04/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Tercih Danışmanlığı