Programın Amacı
Hava Lojistiği programının amacı, havayolu ile gerçekleştirilen kargo ve yolcu hareketini planlamasını yapabilen, havacılık ve lojistik konularında gerekli teorik ve pratik bilgi ile donatılmış uzman yetiştirmektedir. Bu yıl ilk kez öğrenci alacak program, Yüksekokulumuzun lojistik konusundaki uzmanlığının, havacılık sektöründeki tecrübesi ile birleştirilmesi ile sektörün ihtiyacına yönelik konulardaki derslerden oluşturulmuştur.

Çalışma Alanları
Mezun öğrenciler havayolu şirketlerinde, havalimanlarında yer hizmeti veren firmalarda, lojistik firmalarının havayolu departmanlarında görev alabilirler.
Meslek Liselerinden Sınavsız Geçiş Yapılabilen Alanlar: Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Raylı Sistemler Teknolojisi (İşletmecilik(Demiryolu)), Ulaştırma Hizmetleri'dir.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları
  • Havacılık Yönetimi
  • Lojistik
  • Lojistik ve Taşımacılık
  • Lojistik Yönetimi
  • Ulaştırma ve Lojistik
  • Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
  • Uluslararası Lojistik Yönetimi
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Programın ders planını görüntülemek için tıklayınız.

Programın AKTS ders planını görüntülemek için tıklayınız.

*2019 – 2020 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alımı yapılmayacağını bilgilerinize sunarız.

Bu içerik 13/03/2019 tarihinde güncellenmiştir.