Programın Amacı
Hava Lojistiği programının amacı, havayolu ile gerçekleştirilen kargo ve yolcu hareketini planlamasını yapabilen, havacılık ve lojistik konularında gerekli teorik ve pratik bilgi ile donatılmış uzman yetiştirmektedir. Bu yıl ilk kez öğrenci alacak program, Yüksekokulumuzun lojistik konusundaki uzmanlığının, havacılık sektöründeki tecrübesi ile birleştirilmesi ile sektörün ihtiyacına yönelik konulardaki derslerden oluşturulmuştur.
2 yıllık bir önlisans programı olan Hava Lojistiği, TYT puanı ile öğrenci almaktadır. Program öğrencileri 3+1 Modeli ile öğrenim görürler. Bu model ile öğrencilerimiz program süresi olan 4 yarıyılın 3 yarıyılında yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık derslerini tamamlar ve son 1 yarıyılda ise sektör işletmelerinde işyerinde uygulama eğitimi alırlar.

Mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında başarı oldukları taktirde üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yaparak ya da yurtdışında bir üniversitede lisanslarını tamamlayabilirler.

Mezunların Çalışma Alanları
Mezun öğrenciler havayolu şirketlerinde, havalimanlarında yer hizmeti veren firmalarda, lojistik firmalarının havayolu departmanlarında görev alabilirler.
Meslek Liselerinden Sınavsız Geçiş Yapılabilen Alanlar: Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Raylı Sistemler Teknolojisi (İşletmecilik(Demiryolu)), Ulaştırma Hizmetleri'dir.

*2019 – 2020 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alımı yapılmayacağını bilgilerinize sunarız.

Bu içerik 25/04/2019 tarihinde güncellenmiştir.