Üniversitemize Misafir Öğrenci Statüsünde Öğrenci Kabulü

Önceki öğrenmenin tanınması kapsamında, belirli bir kontenjan kapsamında üniversitemizde misafir öğrenci olabilirsiniz.

Örneğin lise öğrencisiyseniz ya da TYT sınavından 150 barajını geçemediyseniz ve  bir yılınızı kaybetmek istemiyorsanız istediğiniz bir bölüme misafir öğrenci olarak kayıt yaptırabilirsiniz. Her iki durumda da gelecek yıl YKS sınavına girmeniz, okumak istediğiniz bölümü kazanacak puanı almanız gerekir, sonrasında tercih yapar bölüme yerleşirsiniz. İlk yıl aldığınız dersleri yeniden almazsınız ve bir üst sınıftan devam edersiniz. Ancak bu her iki yolda da resmi öğrencilik haklarından faydalanamazsınız. (Öğrenci kimliği, askerlik tecili vb.)

Misafir Öğrenci Statüsü ve Önceki Öğrenmenin Tanınması Nedir?

Üniversitemizin Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 14. Maddesi şöyledir, “En az lise son sınıf öğrencisi olan ve bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmayan kişiler, Üniversiteye misafir öğrenci statüsünde kabul edilebilir ve Üniversitenin ders programlarında yer alan dersleri alabilirler. Misafir öğrenci kabulü ve kayıtları, Senato tarafından belirlenen esaslara göre yürütülür”

Buna göre lise son sınıfta okurken veya liseden mezun olduktan sonra üniversitemizin seçtiğiniz bir bölümüne misafir öğrenci olarak kayıt yaptırabilirsiniz. Bu durum İngilizce hazırlık programı için de geçerlidir. Öğrencilik haklarından yararlanamaz ancak ders programlarında yer alan dersleri alabilirsiniz. Misafir öğrenciliğiniz süresince aldığınız dersler bir sonraki sene bölüme öğrenci olarak yerleşmeniz durumunda ders müfredatında yer alan derslerin yerine sayılır. Böylelikle bir yılınızı kaybetmez, bölüme geçtiklerinizde ise aldığınız ve  başarılı olduğunuz dersi bir daha almazsınız.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için 444 25 69 numaralı telefondan bizi arayın, biz sizi arayalım formunu doldurun ya da https://beykoz.link/whatsapp numaramızdan yazın.

Bu içerik 20/07/2019 tarihinde güncellenmiştir.