İletişim Tasarımı ve Göstergebilim Yüksek Lisans Programı (Tezli/Tezsiz)

PROGRAMIN AMACI

Karmaşık, dinamik ve farklı alanları hem birbirine bağlayan hem de etkileşim yaratan bir olgu sayılan iletişim, doğru tasarlanması ve yönetilmesi gereken zorlu bir süreçtir. Gösterge ise somut biçimde algılananla, neyi temsil ettiğini anlamak arasına bir yorumun girmesiyle belirir.

İletişimin toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğu düşünüldüğünde çevremizi kuşatan bu göstergeleri algılamak, anlamak, bakmayı değil görmeyi öğrenmek, ayırdına varabilmek, tüm bu anlatımların hangi biçim altında verildiğini çözebilmek ve çözümleyebilmek göstergebilim çalışmalarını önemli kılmaktadır.

İletişim Tasarımı ve Göstergebilim alanlarını tek çatı altında toplayan bu yüksek lisans programıyla iletişim tasarımını teknolojik ve estetik boyutlarını bütünselinde kavrayabilen ve yönetebilen uzmanlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Program, lisans eğitimini iletişim, tasarım ve sanat dalları yanı sıra farklı alanlardan mezunların başvurusuna açıktır.

TEZLİ VE TEZSİZ PROGRAM

Beykoz Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Göstergebilim Yüksek Lisans Programı hem tezli hem tezsiz olarak sunulmaktadır. Tezsiz program profesyonel yaşama yönelik iken tezli programı tamamlayanlar isterlerse eğitimlerine doktora düzeyinde devam edebilirler.

PROGRAMIN SÜRESİ

Tezsiz yüksek lisans programı en az iki en çok üç yarıyılda tamamlanır. Tezli yüksek lisans programı en az 4 en çok 6 yarıyılda tamamlanır. Devam edememe durumunda en fazla 2 yarıyıl kayıt dondurulabilir.

PROGRAMIN YAPISI

İletişim Tasarımı ve Göstergebilim Tezsiz Yüksek Lisans Programı 10 ders ve Yüksek Lisans Dönem Projesi’nden oluşur. İletişim Tasarımı ve Göstergebilim Tezli Yüksek Lisans Programı 7 ders, 1 seminer dersi ve Yüksek Lisans Tezi’nden oluşur.

Dersler zorunlu dersler ve seçmeli derslerden oluşur. Derslerden bazıları şunlardır:

• Göstergebilim Kuram ve Yöntemleri
  • Görsel Göstergebilim ve Çözümlemeleri
  • Reklam Tasarımı ve Uygulamaları
  • Web Tasarımı
  • Sanat-Kültür-Toplum
  • Video klip Tasarımı ve Yapımı
  • Marka Etkileşim Stratejisi
  • Kültür-Sanat Yönetimi ve Politikaları
  • Müzik Üretimi ve Ses Tasarımı

Öğrenim dili Türkçe’dir.

BAŞVURU KOŞULLARI

İletişim Tasarımı ve Göstergebilim Yüksek Lisans Programına başvuru için yabancı dil ya da not ortalaması koşulu bulunmamaktadır. Tezli programa başvuru için ALES sınavından Eşit Ağırlık (EA) puan türünde en az 55 puan gerekirken tezsiz program için ALES puanı da istenmemektedir.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME

Başvuru Beykoz Üniversitesi Lisansüstü Programları Enstitüsü web sayfasındaki online başvuru formu doldurularak yapılır. Online başvuru sırasında diploma, transkript ve kısa özgeçmiş yüklenmesi zorunlu olup orijinal belgelerin kayıt esnasında getirilmesi gerekmektedir.

Online başvuru formunun eksiksiz dolduran adaylar kendilerine bildirilen yer, tarih ve saatte mülakata alınmaktadır.

EĞİTİM YERİ, GÜNLERİ VE SAATLERİ

Dersler Beykoz Üniversitesi’nin Kavacık yerleşkesinde yapılır. Ders günleri ve saatleri öğrencilerin çalışma durumları göz önüne alınarak, hafta içinde ve cumartesi günleri programlanır. Kurumsal anlaşma ile belirli bir kurum için verilmesi durumunda dersler kısmen veya tamamen kurumum yerinde yapılabilir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ

Öğrenim ücreti taksitler halinde ödenebilir.

Öğrenim ücreti ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

AKADEMİK KADRO

İletişim Tasarımı ve Göstergebilim Yüksek Lisans Programı Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Güz önderliğinde güçlü bir akademik kadroyla yürütülmektedir. Bu akademik kadro hem alanın güncel araştırma konularında güçlü genç akademisyenlerden hem kendi alanlarında öne çıkan akademisyenlerden oluşmaktadır.

• Prof. Dr. Nüket GÜZ
  • Prof. Dr. Simten GÜNDEŞ*
  • Prof. Dr. Selçuk HÜNERLI*
  • Doç. Dr. Pınar Seden MERAL
  • Dr. Öğr. Üyesi Ahu Samav UĞURSOY
  • Dr. Öğr. Üyesi Ebru ACAR TARALP
  • Dr. Öğr. Üyesi Füsün Deniz ÖZDEN
  • Dr. Öğr. Üyesi Levent YILMAZOK
  • Dr. Öğr. Üyesi Simin GERÇEK
  • Dr. Öğr. Üyesi Zafer ÖZDEMİR
  • Dr. Öğr. Üyesi Emine YÜKSEL
  • Öğr. Gör. Ahmet ÖZDEN*
  • Öğr. Gör. Noyan CULUM*
  • Öğr. Gör. Cem TÜRKMEN*
  • Öğr. Gör. Telga SÜDOR*

* Misafir öğretim üyesi

İletişim Tasarımı ve Göstergebilim (Tezli) Yüksek Lisans Programı Ders Planı

İletişim Tasarımı ve Göstergebilim (Tezsiz) Yüksek Lisans Programı Ders Planı

Bu içerik 03/09/2019 tarihinde güncellenmiştir.