“Türkiye’de Arşivciliğin Bugünü ve Yarını, Kadınların Arşivlerdeki Yeri” Sempozyumu

Etkinlikler

Tarih: 14/11/2020 - 15/11/2020

Dünyayı ve ülkemizi etkisine alan pandemi sebebiyle zor zamanlardan geçiyor, tüm dünyanın ve ülkemizin bu süreci sağlıklı atlatabilmesini temenni ediyoruz. Koşullar elverdiği takdirde 14-15 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlemeyi planladığımız “Türkiye’de Arşivlerin Bugünü ve Yarını, Kadınların Arşivlerdeki Yeri” Sempozyumu'nda buluşmak dileğiyle.

Üniversitemiz ve bu yıl 30. yılını kutlayan Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı iş birliği ile 14-15 Kasım 2020 tarihlerinde “Türkiye’de Arşivlerin Bugünü ve Yarını, Kadınların Arşivlerdeki Yeri” başlıklı ulusal bir sempozyum düzenlenecektir. “Genel Arşivcilik” ve “Toplumsal Cinsiyet ve Arşivcilik” olmak üzere iki ana tema çerçevesinde 29 konu başlığının yer aldığı sempozyuma, araştırmacılar ve katılımcılar, bildiri özetleri ile başvuru yapabilirler.
Sempozyumun amacı, Türkiye’de arşivciliğin bugünü ve yarınıyla ilgili sorunların, konuların ve yeni yaklaşımların ele alınabileceği bir tartışma platformu yaratmak ve kadınların arşivlerdeki yerini sorgulamak; Türkiye’nin ilk ve tek kadın konulu kütüphane ve arşiv merkezi Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı’nın, 30 yıllık çalışmalarını arşivcilik dünyasına tanıtmak ve bu alanda dünyadaki gelişmeleri paylaşmaktır. Bildiri Çağrısına buradan ulaşabilirsiniz.

14/11/2020

Bu içerik 22/04/2020 tarihinde güncellenmiştir.