B-Kitchen’dan Haftanın Tarifi

Bazlama( köy ekmeği)

-1su bardağı su (200 ml)

-1su bardağı süt (200 ml)

-1/2 paket yaş maya

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 yemek kaşığı toz seker

-1 yemek kaşığı tuz

-4 su bardağı un

 

Yapılışı;

-Mayayı verilen su ile aktif hale getirin (kullanacağınız su miktarı mayanın 3 katı ölçüde olmalıdır)

- 1 yemek kaşığı şeker ekleyin ve üzerini streçleyip 10 dk bekleyin

- aktif hale gelmiş olan mayaya zeytinyağı, süt ve kalan su’yu ekleyip karıştırın

- son olarak un ve tuz’u ekleyip yoğurun. (yumuşak bir hamur olacak )

- üzerini nemli bir bez veya streçle kapatıp 1,5 saat mayalandırın .

- mayalanan hamuru bezelere ayırın

- çok ince olmayacak şekilde açarak, ısıtılmış tavada kısık ateşte alt üst çevirerek pişirin .

 Bazlama tarifi Gastronomi ve Mutfak Sanatları & Aşçılık programlarımızdan geliyor. 
Afiyet olsun..

Bu içerik 19/04/2020 tarihinde yayınlanmıştır.

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİNİ TAKİP EDİN


Haberdar Olun

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.