2020 Ek Yerleştirme Tercihleri

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2020-2021 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri 17-23 Eylül tarihleri arasında adayların T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.

Ek yerleştirme işlemleri ile ilgili özet bilgiler aşağıdaki gibidir;

• Ek yerleştirme işlemleri için ÖSYM’ye belirtilen son tarihe dek bir ücret yatırılması gerekmektedir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak, ÖSYM tarafından yerleştirme işlemine alınmayacaktır.
  • Ek yerleştirme kontenjanlarını, 2020-YKS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2020-YKS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturmaktadır.
  • 2020-YKS ek yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2020-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir. 2020-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2020-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.
  • Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan ön lisans programları ile lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.
  • 2020-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

Beykoz Üniversitesi Kontenjanları

Üniversitemiz 2020 ek yerleştirmede çeşitli programlarda 383 kontenjanına öğrenci alacaktır, ek yerleştirme kontenjanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ek yerleştirme ile üniversitemize yerleşen adaylarımız da %50 burslu kontenjanlarımızı ilk 5 tercihlerine yazıp yerleşmeleri durumunda %25 oranında tercih bursundan faydalanabilecektir.

30 Ağustos Pazar Günü Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na istinaden üniversitemizde 1 Eylül 2020 ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında verilen eğitim öğretim hizmetleri için uygulanacak KDV oranı %8’den %1’e indirilmiştir. Ek yerleştirmede yeni kayıt olacak öğrencilerimizin eğitim-öğretim ücretleri de KDV oranı %1’e göre hesaplanarak indirimli şekilde listeye yansıtılmıştır.

Üniversitemizi %100 burslu olarak kazanan öğrencilerimiz herhangi bir  öğrenim ücreti ödemezler. %50 indirimli ya da tam burslu programa yerleşip, isteğe bağlı hazırlık okuyacak olan öğrencilerimiz ise aşağıdaki seçenekler ile öğrenim ücretlerini ödeyebilirler.

Kredi Kartı ile Ödeme : Denizbank ve Bonus özellikli kredi kartları ile komisyon ve vade farkı olmadan 9 taksitte ödeme yapabilirsiniz. Diğer bankalara ait kredi kartlarına tek çekimde komisyon uygulanmamaktadır.

Havale/EFT ile Ödeme: Üniversitemizin Denizbank Kavacık Şubesi’ne EFT ve Havale yoluyla yapılabilir.

Kredili Mevduat Hesabı - KMH (Denizbank): Denizbank Kavacık Şubesi ile yapılan anlaşma ile size en yakın Denizbank Şubesinde bir Kredili Mevduat Hesabı* açtırarak sıfır faiz ve 9 taksitle eğitim ücretinizi taksitlendirebilirsiniz.

Öğrenim ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz.

2020-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bu içerik 17/09/2020 tarihinde güncellenmiştir.