Programın Amacı

Sosyal Hizmetler programının amacı bireylerin, ailelerin ve toplumun refahını iyileştiren hizmetler konusunda uzman öğrenciler mezun etmektir. Program, kamuda, özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında sosyal hizmet uygulamalarını gerçekleştirecek düzeyde bilgi ve beceriye sahip mezun verir. Öğrenciler sosyal hizmetlerin toplumun her kesimi için erişilebilir şekilde gerçekleşmesi, planlı, programlı, etkili ve verimli ve kaliteli bir şekilde yürütülmesini sağlama konusunda dersler alırlar.

Mezunların Çalışma Alanları

Sosyal Hizmetler Programı mezunları kamu kuruluşlarında, kamu ve özel sektöre ait huzurevlerinde, kreş ve anaokullarında, engellilere yönelik özel kuruluşlarda, sivil toplum kuruluşlarında, yerel yönetimlerin sosyal yardım ve hizmet birimlerinde çalışabilirler.

Bu içerik 25/04/2019 tarihinde güncellenmiştir.

Formu Doldurun, Biz Sizi Arayalım