Prof. Dr. Nüket Güz

Sevgili gençler, sevgili öğrencilerimiz,

Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne hoş geldiniz!

Edgar Morin’den, Umberto Eco’ya dek çoğu kuramcıya göre her yönüyle sağlık ve güzelduyu yüzyılı olan 21. Yüzyıl, siyasal, toplumsal, ekonomik ve teknolojik yapısıyla, farklı disiplinlerin bir araya geldiği ve birlikte çalışmasını gerektiren yeni iş ortamları yaratan bir yüzyıl olmuştur. Dinamik ve rekabetçi yapı içerisinde bireyler, topluluklar ve kurumlar varlıklarını sürdürmek, çevreleriyle etkileşimde bulunmak için iletişim sürecini sanatın ve tasarımın tüm dallarıyla bezeyerek, biçimlendirmek ve doğru bir biçimde yordamıyla yönetmek durumundadırlar.

İş-bilim-sanat yaşamı gereksinimleri doğrultusunda kurulan Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Tasarımı, Dijital Oyun Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Grafik Tasarım, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümlerine öğrenci almaktadır.

Çağımızın olağanüstü hızla gelişen iletişim teknolojisi, gerek ulaşılabilir ileri düzeydeki donanımları gerekse büyük kitlelerin sanat ve tasarım alanında kullanabileceği dile dönüşen yazılımlarıyla birçok temel kavramın güncellenerek yenilenmesine ön ayak olacak ve geleceğin yeni kavramlarla yeniden kurgulanması gerekliliğine öncülük edecektir. Bu düşünceyle yapılandırılan Sanat ve Tasarım Fakültesinin amacı, alanlarında yetiştirilecek gençlerin fark yaratacak profesyoneller olmasını sağlayacaktır. Fakültenin eğitim-öğretim anlayışı, 21. Yüzyıldaki değişim ve dönüşümleri yakından izlemek, üretme ve yönetme bilinci ve de becerisiyle donanmış, yenilikçi yaklaşımı benimseyen, günceli ve dünyayı kucaklayıcı konularda, bilim, sanat ve kültürle kendini geliştirme farkındalığını içselleştirmiş aktörel/etik bağlamda bilinçli, içinde bulunduğu topluma, ülkesine katkı sağlayacak anlayışı yaşam biçimi edinmiş bireylerin toplumda yer almalarını sağlamak üzerine kuruludur.

Homo Sapiens’in ötesinde 21. yüzyılın Homo Aesteticus (Estetik/Güzelduyu İnsanı) ve Homo Ludicus’un (Oyun-Eğlence İnsanı) isteklerine, gerçek ve sanal dünyaya özgü dili kullanarak, yanıt verebilecek düzeyde gençlerin eğitilmelerine ve öğrenim görmelerine yol açacak bir fakültedir. Sanat ve Tasarım fakültesi hiç kuşkusuz günümüzün ve geleceğin meslek ve bilim alanlarına öncülük edecek bir fakülte olacaktır.

Üniversite, öğrencilerine bir genörnek sunar. Üniversite yaşam biçimi oluşturur; bugün ve gelecekteki yaşam biçiminizi yapılandırmanızda yolunuzu aydınlatır. Bu bilinçle, Sanat ve Tasarım Fakültesi olarak amacımız bilgilendiren, öğreten, eğlendiren bir eğitim anlayışıyla; geçmişini bilen, zamanına uyan ve geleceğini biçimlendiren, yüzyılına damgasını vurabilme yetisini kazanan gençler yetişecektir.

John Dewey’in söylediği gibi, “eğitim hayata hazırlık değil, hayatın kendisidir”. Sizlere, yeni yaşamınıza hoş geldiniz diyor ve hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

AGANTA BURINA, BURINATA!

Prof.Dr. Nüket Güz (nuketguz@beykoz.edu.tr)
Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı

Bu içerik 05/08/2018 tarihinde güncellenmiştir.