Sevgili Öğrenciler,
Gelecek bugünden daha fazla bilgi ekonomisi diye adlandıracağımız bir çağ olacaktır. Bilgi ekonomisi çağında, üniversitelerin amaçlarının başında ise öğrencilerini evrensel bilgiye ulaştırmak gelir. Bu amaç doğrultusunda araştıran, sorgulayan, üreten ve bilgiyi paylaşmayı bilen aydın gençler yetiştirmek de üniversitelerin temel vazifesidir.
Kaotik ve hızlı teknolojik değişim sürecinde işletmelerin sürdürülebilir olmaları için, proaktif hamlelerde bulunmaları ve örgütsel öğrenme anlayışını kültürlerine adapte etmeleri gerekmektedir. Geçmişte “kaynak” olarak görülen ancak günümüz çağdaş yaklaşımlarına göre “değer” olduğu kabul edilen insan, bu kaos ortamında, işletmelerin ayakta kalmasını, sürdürülebilir olmasını sağlayan ve örgütsel öğrenme süreçlerini destekleyecek en önemli unsurdur. Bu doğrultuda, yeni kuşak genç işgücüne olan ihtiyaç da artmaktadır.
Örgütsel öğrenme anlayışının ortaya çıkmasıyla birlikte bireyler işletme içerisinde birçok yeni bilgiyi öğrenecek ve takım çalışmasını esas alan organizasyonlar oluşturacaklardır. Başka bir deyişle, bilgi yönetimi ve teknolojideki gelişmelere rağmen insanoğlu yine de belli amaçlar çevresinde organize olma eğiliminde olacaktır. Dolayısıyla işletmeler yapısal ve mekansal olarak şekil değiştirse de varlığını koruyacaktır.
“Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.” demiş filozof Herakleitos. Değişimin kaçınılmaz olduğu, yeni nesil işletmeler, yeni kuşak gençler, yeni iş tanımları ve işletmelerdeki yaratıcı ve inovatif süreçlerde görülmektedir. Son on yıl içerisinde iş tanımları değişmeye başlamış ve yenilikçilik işletmelerin her alanında ortaya çıkmıştır. Değişen işletme dünyası, yeni kuşak gençlerin yeni beceri ve yetkinliklerle donatılmasını zorunlu hale getirmiştir. Sizlerin bu değişime ayak uydurmasını sağlamak için işletme bölümlerine de önemli görevler düşmektedir.
Bilgi ve teknoloji çağında, günümüz dinamiklerinden dijitalleşme sürecini de göz önünde bulundurursak, işletme bilimine olan ihtiyacın bütün bu sebeplerden ötürü giderek daha da arttığını görmekteyiz. Üniversitemizin, “Eğitim hayata hazırlık değil, hayatın kendisidir” felsefesini ilke edinen İngilizce İşletme bölümümüz, alanında nitelikli akademisyenleriyle, sizlere teori ve pratiği buluşturan, çağdaş, yenilikçi ve günümüz konjonktürüne uygun bir eğitim sunmayı hedeflemiştir.
Sizleri bu heyecanlı yolculukta desteklemek istiyoruz.
Sevgilerimizle,
Dr. Öğr. Üyesi Özgür Burçak GÜRSOY YENİLMEZ
İşletme (İngilizce) Bölüm Başkanı
Bu içerik 01/07/2024 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.