Beykoz Üniversitesi Arama ve Kurtarma Kulübü (BÜDAK) Üyesi ve Öğrenci İşleri Uzmanı Tahsin İşcioğlu, Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan, 1999 yılında Kate Clow tarafından patikaların işaretlenip haritalanmasıyla oluşturulmuş 550 km’lik yürüyüş rotasının 113 km’lik Fethiye-Kalkan etabını tamamladı.
Sırasıyla Ölüdeniz, Ovacık, Kirme, Faralya, Kabak Koyu, Cennet Koyu, Kalabandia, Ge Köyü, Bel Köyü, Belceğiz, Gavurağılı, Pydnai(Karadere), Xanthos(Kınık), Letoon, Çavdır Köyü, Çayköy, Üzümlü Köyü, Akbel Köyü, Delikkemer, Patara ve Kalkan rotalarını takip etti. Yürüyüş esnasında karşılaştığı diğer yürüyüşçüler ve köylülerle yaptığı sohbetlerde 2021 yılının Doğal Afet Yılı olması sebebiyle arama kurtarmanın önemi, hızlı ve etkili bir arama kurtarmanın can kaybını büyük ölçüde azalttığını ve bununla ilgili yapılması gereken bilgileri paylaştı. Ayrıca üniversitelerin arama kurtarma çalışmalarına vereceği desteğin toplumun bu konuya daha hızlı adapte olması yönünde önemli olacağını da belirtti. Bu kapsamda üniversitemizde kurulan Beykoz Üniversitesi Arama ve Kurtarma Kulübü (BÜDAK) çalışmalarından ve geçtiğimiz yaz Marmaris-Köyceğiz bölgesindeki yangın söndürme çalışmalarına verdiği gönüllü destekten de bahsetti.
Yurt dışından gelen diğer yürüyüş ekiplerinin ilgisini çeken ve oradaki arama kurtarma çalışmaları hakkında da bilgi edinme fırsatı yakaladı. İşçioğlu yürüşü, Sağlık, Kültür ve Spor Eski Müdürümüz Fırat Şentürk’e adadı.
Bu içerik 16/11/2021 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.