Beykoz Üniversitesi’nin ortak olduğu Fransızca orijinal ismi ile, “TEPEB « Certification Européenne de Technicien de la Performance Energétique du Bâtiment » № 2014-1-FR01-KA200-008666” Türkçe ismi ile, "TEPEB Binalarda Enerji Performansı Uzmanlığı Avrupa Sertifikası" konulu ERASMUS+ Projesi tamamlandı. Projenin Türkiye boyutunda Beykoz Üniversitesi koordinatör eğitim kurumu oldu. Projenin diğer Türkiye ortakları ise Teknikerler Birliği ve TTE’ydi.
Liderliğini Fransa'dan GIP-FIPAG'ın yaptığı projede Fransa ve İspanya'dan 9 ortak yer aldı. 2015 yılı başından beri devam eden proje 31 Ağustos 2017 tarihine kadar sürdü. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu önceki müdürleri Prof. Dr. Ahmet Yüksel, Prof. Dr. Okan Tuna, Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy’un yönetsel destekleriyle projeyi Beykoz Üniversitesi adına Doç. Dr. Baki Aksu, Dr. Aslıhan Bekaroğlu ve Öğr. Gör. Ersin Şahin yürüttü. Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Caner Aküner, Doç. Dr. Ayhan Onat, Galatasaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selcan Serdaroğlu ve Dr. Kadriye Eylem Özkaya Lasalle akademik olarak destek sağladılar. Ayrıca üniversitemizin idari personeli de idari süreçlerde bu önemli projeye destek verdiler.
Proje sırasında çok sayıda proje paydaşından da gönüllü destekler alındı. Teşekkürle anmak istediğimiz paydaşlarımız; Teknikerler Birliği Başkanı Ertan Kılıç, Başkan Yrd. Enver Erdoğdu, TTE Enerji Genel Müdürü Ferit Kalfaoğlu, TTE Enerji Mühendisi İsmail Kalkan, Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi Müdür Yrd. Özgür Aksu, Dr. Burak Olgun, Makine Mühendisleri Odası Ümraniye Şubesi Temsilciliği Başkanı Özgür Selçuk, İnşaat Mühendisi Ömer Kotluk, Çevre Mühendisi Özge Dolunay, İnşaat Teknikeri Cemal Güney, Yrd. Doç. Dr. İsmail Temiz, Yrd. Doç. Dr. Talat İnan, İSEDA Derneğinden Makine Mühendisi Turhan Karakaya ve Gökmen Uzun, İnşaat Mühendisi Şefik Çetinkaya, Makine Mühendisi Mehmet Akkaş, Makine Mühendisi Bünyamin Yılmaz, Elektrik Mühendisi Burhan Kıraç, Makine Mühendisi Selçuk Deveci, İnşaat Mühendisi Oğuz Kalyoncu, İnşaat Teknikeri Kamuran Karakaya, Mimar Göker Algan, İnşaat Mühendisi Kutluhan Oral.
Tamamlanan projenin içeriği ve kapsamına yönelik ayrıntılı bilgiye hazırlanan broşürden ve videodan ulaşılabilmektedir. Projenin nihai raporu AB tarafından inceleme aşamasındadır. Nihai raporun kabul edilmesiyle birlikte projenin sürdürülebilirliğini sağlamak için projenin ürettiği Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi 4 ve 5 seviyedeki 8 sertifika eğitimi Mesleki Yeterlik Kurumu’na iletilerek tanınması çalışmaları sürdürülecektir.
Bu içerik 16/10/2017 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.