Aklın ve Ağların İş birliği: Müfredat Geliştirmede Yapay Zekanın Fırsatlarını Ortaya Çıkarmak
Müfredat geliştirmede yapay zekanın dikkate alınması ve entegrasyonu, bu seneki FOCI-Türkiye toplantısının odak konusuydu. Müfredat programlarının dönüştürülmesi ve değiştirilmesi, ELT’de (English Language Teaching) giderek daha önemli bir konu haline gelmekte ve çeşitli çözümler; çağdaş aksiyonlar almayı gerektirmektedir.
Bu toplantılar da katılımcılarına müfredat geliştirmede yapay zekayı uygulamanın olası yolları ve faydaları; EFL öğretimi ve değerlendirmesinin yanı sıra mevcut endişeleri tartışmak; AI (artificial intelligence-yapay zekâ) kullanımının etik sorunları ve tüm paydaşların rolü gibi konuları keşfetme fırsatı sağlamıştır. Buna ek olarak eğitimdeki oturumlar, ELT eğitiminde yapay zekâ kullanımına ilişkin birçok olumlu deneyimin yanı sıra, yapay zekayı akademik derslerin öğretilmesi, değerlendirilmesi ve planlanması gibi yararlı ve etkili bir araç olarak keşfetmeyi da masaya yatırmıştır.
24. FOCI-Türkiye, 15-16 Aralık 2023 tarihlerinde, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ev sahipliği yapmıştır. Eğitime, 36'dan fazla yükseköğretim kurumu katılım sağlamıştır. Okulumuzu temsilen de Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Aisulu Doszhanova etkinliğe katılım sağlamış ve İngilizce Hazırlık Programı müfredatını tanıtmıştır. Tecrübe ve çalışmalarıyla katılım sağlayan okullardan bazıları şöyledir: Acıbadem Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Özyeğin Üniversitesi, İzmir Yaşar Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi vb.
Eğitimler tüm üyelerin katkıda bulunmasına olanak tanıyan interaktif bir formatta düzenlenmiştir.
Bu içerik 14/01/2024 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.