Rektör Yardımcısı

1958 yılında Ordu’nun Mesudiye ilçesinde doğan Prof. Dr. Baki Aksu, ilk ve orta öğrenimini Yeşilyurt ve Yeşilce’de; lise eğitimini İstanbul Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesinde, lisans eğitimini ise 1988 yılında Anadolu Üniversitesinde tamamladı. Yüksek lisansını 1992 yılında  “İnsan Kaynakları Yönetimi” üzerine İstanbul Üniversitesinde yapan Aksu, yine 1997 yılında  İstanbul Üniversitesinde “Uluslararası İşletmecilik” alanında doktora derecesi aldı. 2003 yılı şubat ayında ‘yardımcı doçent’, 2013 yılı mart ayında “Yönetim ve Strateji” alanında ‘doçent’, 2018 yılı mayıs ayında ise ‘profesör’ oldu.

İşletme Yönetimi alanında çok sayıda ders veren Aksu, uzun yıllar çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1989-2003 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Ürünleri Entegre Tesislerinin yöneticiliğini yürüten Aksu, 2003 -2004 yılları arasında Ordu Üniversitesi Mesudiye Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı, 2004-2008 yılları arasında Mesudiye Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2008 yılından itibaren Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulunda program ve bölüm başkanlığı, müdür yardımcılığı, yüksekokul sekreterliği, vekil müdürlük gibi görevlerde aralıksız görev aldı. Prof. Dr. Baki Aksu, 2016 yılından itibaren Beykoz Üniversitesi bünyesinde yer alan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüttü. 22 Haziran 2018 tarihi itibariyle bu görevinden ayrılan Aksu, aynı tarihte Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’na atandı.

50’nin üstünde bilimsel makalesi bulunan Aksu, 6 ulusal ve uluslararası projede yürütücü, koordinatör yardımcısı ve yardımcı araştırmacı olarak da başarıyla görev almıştır.

Prof. Dr. Baki Aksu, ayrıca eşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. Halen bazı kuruluşlardaki yönetim kurulu üyelikleri devam etmektedir.

Bu içerik 28/06/2018 tarihinde güncellenmiştir.