İngilizce Hazırlık Programı’ndan Muafiyet

Beykoz-YDYO İngilizce Hazırlık Programından muafiyet KOŞULLARI, tüm program öğrencileri için aynıdır ve dört şekilde muaf olunabilir:

1. İngilizce Yeterlilik Sınavında (Beykoz-PROF Exam) başarılı olmak şartıyla muafiyet:

Üniversiteye kayıt olan ve Senato’nun kabul ettiği harici dil yeterlik belgesi bulunmayan öğrenciler, önce İngilizce Seviye Belirleme Sınavına girerler. Sınav sonucuna göre B1 ve üzeri seviyede çıkan öğrenciler, diledikleri taktirde seviye tespit sınavını takip eden tarihte yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavına (Beykoz-PROF Exam) girmeye hak kazanırlar.

Beykoz-PROF Sınavından 60 ve üzeri bir puan alan öğrenciler İngilizce Hazırlık Programından muaf olurlar.

Akademik yıla devam ederken modül sonlarında, çıkış seviyesinde başarılı olmuş öğrencilere Beykoz- PROF Sınavı verilir. Bu öğrenciler de 60 ve üzeri bir puan aldıklarında İngilizce Hazırlık Programı’ndan başarılı (muaf) olurlar ve bir sonraki dönemde bölümlerinden ders almaya hak kazırlar.


2. Senato’nun ve YÖK’ün kabul ettiği harici dil yeterlik belgelerini ibraz etmek koşuluyla,

YDS / e-YDS / YÖKDİL: 60

TOEFL IBT*: 72

PEARSON PTE ACADEMIC: 55

CAE: C

IELTS: Overall 6.5 (Her dil becerisi için minimum 5.5)

*Not: TOEFL IBT sınavı için sadece “test center” da yapılan sınavlar geçerli olup “home edition” sınav sonucu kabul edilmez.


3.Yurtdışından alınan öğrenim belgesini ibraz etmek şartıyla,

Üniversiteye yerleşilen tarih baz alınarak, son 3 yılında, İngilizcenin resmi ve anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği eğitim-öğretim kurumlarında (lise, üniversite) öğrenim gördüğünü gösteren belgeyi/belgeleri ibraz etmek.

NOT: Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen yukarıdaki harici dil yeterlik (orijinal) belgelerinin, Yabancı Diller Yüksekokulu Direktörlüğü’ne onaylatılarak Üniversite Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

4. Öğrenim dili Türkçe olan programlarda öğrenci olup yatay geçişle Üniversitemizin İngilizce bir programına yerleşmek isteyen öğrenciler için aşağıdaki süreç uygulanır:

  • Kurumlar arası veya kurum içi yatay geçiş yapmak isteyen 2. sınıf ve üzeri sınıf öğrencileri ile yan dal / çift anadal yapmak üzere başvuran Türkçe program öğrencileri, Beykoz-PLET Sınavına girmeden Beykoz-PROF Sınavına girerler. Bu sınavda başarısız olan öğrenciler, başvurdukları programlara kabul edilmezler.
  • Hazırlık veya 1. sınıftayken kurumlar arası yatay geçişle Üniversitemize başvuru yapan öğrenciler, Beykoz-PROF Sınavında başarılı olamadıklarında, yatay geçişe kabul onayı aldıktan sonra, İngilizce Hazırlık Programında öğrenime başlarlar. Sınıfları, girecekleri Beykoz-PLET Sınavı sonucuna uygun olarak belirlenir.
  • Beykoz Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programındaki öğrenimlerine devam ederken kurum içi yatay geçişle program değiştiren öğrencilerin, yatay geçiş öğrencileri için verilen Beykoz- PROF Sınavına giriş hakları bulunmaz; bu öğrenciler, İngilizce Hazırlık Programındaki öğrenimlerine devam ederler.

 Not: İngilizce Hazırlık Programından başarılı sayılma koşulları, program dili İngilizce ve Türkçe olan tüm öğrenciler için aynıdır. Bir başka deyişle, isteğe bağlı İngilizce Hazırlık okurken de gerekli koşulları yerine getirmeniz beklenir ancak başarısız olma durumunda sınıf tekrarı zorunluluğu yoktur. Takip eden yeni akademik yılda, bağlı bulunduğunuz programın birinci sınıfına başlayabilirsiniz.

Bu içerik 05/09/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı