Yazılım Mühendisliği (İngilizce)

Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşümün Anahtarı Yazılım Mühendisliği

Günümüzde her alanda teknoloji ile yazılım iç içe. Geleceğin teknolojilerini yazılım mühendisliği biçimlendiriyor.

Beykoz Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü bugünün ve geleceğin yaratıcı yazılım mühendislerini yetiştirmeyi hedefliyor.

Yazılım Mühendisliği Lisans Programı’nın eğitsel amaçları bu hedef doğrultusunda aşağıdaki 5 eksende tasarlanmıştır.

• Başarılı bir kariyer için gerekli sağlam bir bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri ve yazılım mühendisliği temeline sahip olma; yazılım mühendisliği alanında araştırma, tasarım, geliştirme ve üretime katkıda bulunabilmeleri; girişimcilik, yenilikçilik ve proje yönetimi konularında yetkin olma.
  • Güçlü iletişim becerilerine sahip olma.
  • Takım çalışması ve liderlik özelliklerine sahip olma; çok disiplinli takımlarda etkin bir şekilde çalışabilme.
  • Meslek etiği ve sosyal sorumluluk bilincine sahip olma; yazılım uygulamalarının bireysel, kurumsal, toplumsal ve evrensel etkileri hakkında farkındalığa sahip olma.
  • Yaşam boyu öğrenmenin ve kişisel ve mesleki gelişimin öneminin bilinci ile yazılım alanına ve diğer alanlardaki gelişmeleri takip etme.
  • Program mezunlarını bu eğitsel amaçlara ulaşmak için gerekli yetkinliklerle donatacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Programın yapısı aşağıdaki özelliklere sahiptir:
  • Program İngilizce’dir; mezunların yazılım alanındaki ve diğer alanlardaki gelişmeleri izleyebilmeleri ve global dünyaya açılabilmeleri amaçlanmıştır.
  • Program ulusal ve uluslararası akreditasyon kriterleri dikkate alınarak bulundurularak tasarlanmıştır.
  • Program esnek bir yapıdadır ve diğer mühendislik programları ile aynı yapıdadır; öğrencinin kendi dalında ilgisini derinleştirmesine, yandal veya çift anadal yapmasına, isterse bölüm değiştirmesine olanak sağlanmıştır.
  • Öğrenci programın son döneminde bir işyerinde çalışır; mezun olmadan iş hayatına girmiş olur.

Yazılım mühendisleri geniş çalışma olanaklarına sahiptirler; yalnız yazılım sektöründe değil diğer sektörlerde de çalışırlar.

Yazılım Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm uygulamalarının temelini oluşturur.

Yazılım mühendisliği ülkemiz için ayrı bir öneme sahiptir. Yazılım sektörü esas olarak insan gücüne dayalı bir sektördür. Ülkemiz girişimci yazılım mühendisleri ile katma değeri yüksek ürünler üretme ve yazılım sektörü üzerinden ekonomide hamle yapma potansiyeline sahiptir.

Mobil uygulamalar, sanal medya uygulamaları, oyun yazılımları, akıllı evler ve kentler, nesnelerin interneti, büyük veri, sanal gerçeklik, yapay zeka ve robotlar… Gelin teknolojinin en son noktasını oluşturan konularda çalışmanın heyecanını yaşayın, geleceğin teknolojilerini biçimlendirin.

Bu içerik 24/01/2019 tarihinde güncellenmiştir.