Daha önce Senato Kararlarımız doğrultusunda İstanbul başta olmak üzere ülkemizde Covid-19’un yeni varyantı Omicron'un yayılma hızı ve oluşturduğu riskler göz önüne alınarak 4-16 Ocak 2022 tarihleri arasında uygulamalı dersler hariç diğer dersler çevrimiçi (online) gerçekleştirilmiştir. Bu uygulamanın sonucunda ülkemizde pozitif vakaların hızla artmasına rağmen öğrencilerimiz arasında aynı oranda artmaması memnuniyetle gözlemlenmiştir.
Daha önce sizlerle paylaşmış olduğumuz Senato Kararımız doğrultusunda 4-7 Ocak 2022 tarihleri arasında uygulamalı dersler hariç tüm dersler çevrimiçi (online) yapılmış ve bunun sonucunda Üniversitemizdeki Covid-19 vaka sayılarında önemli ölçüde azalma tespit edilmiştir. Bu konudaki işbirliğiniz ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz.
4 - 9 Ocak 2022 tarihleri için geçerli olmak üzere lisansüstü, lisans, önlisans seviyeleri ile hazırlık sınıflarında aşağıda belirtilen uygulamalı derslerin yüz yüze diğer tüm derslerin çevrimiçi (online) olarak yapılmasına karar vermiştir.
Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu yalancı koronavirüs denen koronavirüse yakalanma kaygısının yol açtığı sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.
Dünyayı etkisi altına alan yeni koronavirüsten (COVİD-19) korunma yöntemleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun bilgilendirme dokümanları aşağıdaki gibidir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Bağışıklık sisteminiz güçlü olursa, virüsler başta olmak üzere bakteri, mantar ve diğer mikroorganizmalar bir hastalığı tetikleyemez; genellikle fark edilmeden vücuttan uzaklaştırılır. Bu nedenle, özellikle kış aylarında; yeterli ve dengeli bir diyet, D3, çinko ve C vitamini gibi hayati biyofaktörlerin yeterli tüketimi gerekli” diyor.
Ameliyathane Hizmetleri ve Diyaliz Program öğrencileri, 9-14 Mart tarihlerinde Çubuklu Yerleşkemizde bulunan öğrencilerimizi, yeni koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilendirdi.
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Klinik Psikolog Sinem Cankardaş'a göre, “İnsanlar medyada salgın ile ilgili görüntülere ve bilgilere tekrar tekrar maruz kalırlarsa bu yaşadıkları sıkıntı düzeyini arttırabilir. Bu nedenle resmi bilgilendirmeleri takip etmek, gerçekçi bir risk değerlendirmesi yapmak ve hangi davranışları edinerek kendimizi koruyabileceğimizi öğrenmek bu süreçte hem fiziksel hem ruhsal sağlığımızı korumak için çok önemli” diyor.
Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Y. Birol Saygı' a göre yapılan basit hatalar mikropları öldürmek yerine yayılmasını sağlayabiliyor.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.