Yönetim Bilimlerine Mühendislik Yaklaşımı

Günümüzde ulusal, bölgesel ve uluslararası pazarlarda başarılıyla varlıklarını sürdüren işletmelerin uzak görüşlü, güçlü bilgi birikimi ve becerileri olan, yaratıcı ve yenilikçi insan kaynaklarına sahip olmaları gerekmektedir.

Günümüzün işletmeleri finans, pazarlama, insan kaynakları gibi geleneksel işletme konuları yanında, matematiksel modelleme, yöneylem araştırması gibi mühendislik konularında donanımlı olan, diğer deyişle, işletme sorunlarına mühendislik bakışı ile yaklaşan güçlü liderlere ve analitik düşünebilen yöneticilere ihtiyaç duymaktadırlar.

İşletme mühendisliği iş fırsatları bakımından çok avantajlıdır, zira işletme mühendisleri ulusal olsun ve uluslararası olsun hemen her sektörde birçok alanda çalışır.

İşletme Mühendisliği Lisans Programı mezunlarına aşağıdaki yetkinlik ve becerileri kazandıracak biçimde tasarlanmıştır:

• İşletme mühendisliği, yönetim bilimleri ve ilgili alanlarda tasarım, araştırma ve geliştirme, üretim ve yönetim süreçlerinde yer almak üzere sağlam bir yönetim bilimleri ve işletme mühendisliği temeli
  • Takım çalışması, iletişim, yabancı dil becerileri, yenilikçilik ve girişimcilik
  • Meslek etiği ve sosyal sorumluluk bilinci
  • Sürekli kişisel gelişim ve yaşam boyu öğrenme bilinci

Programın yapısı aşağıdaki özelliklere sahiptir:

• Mezunların teknolojik gelişmeleri izleyebilmeleri ve kendilerini sürekli geliştirebilmeleri için programın dili İngilizce’dir,
  • Program temel bilimler, işletme konuları ve mühendislik ilkeleri ve yöntemleri dengelenerek ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarının önerileri doğrultusunda tasarlanmıştır.
  • Program aktif öğrenmeye dayalı, yenilikçilik ve girişimcilik odaklıdır.
  • Program öğrencinin kendi dalında ilgisini derinleştirmesine, yandal veya çift anadal yapmasına, isterse bölüm değiştirmesine olanak sağlamak üzere esnek bir yapıya sahiptir.
  • Öğrenci deneyimsel öğrenme modeli çerçevesinde son döneminde bir işyerinde çalışır, böylece iş hayatına daha öğrenciyken girmiş olur.

Yarının lider işletme mühendislerini yetiştirmek üzere yola çıkan İşletme Mühendisliği Bölümü daha kuruluş aşamasında güçlü akademisyenleri bünyesine katmış bulunmaktadır.

Yönetim bilimleri ile mühendisliği birleştiren işletme mühendisliği günümüzün ve yarının en çekici ve sürükleyici mesleklerden biridir.

Bu içerik 13/09/2018 tarihinde güncellenmiştir.