Havada-Karada İlk Yardım Eğitimi

İlk yardım eğitimi farkındalık etkinliklerinin ikincisini Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş ile 3 Eylül 10:00 ile 13:00 arasında Eyüp-Pierre Loti teleferik hattında gerçekleştirdik. Uzmanlar, yolculara ilk yardım konusunda nasıl davranmaları gerektiğini aktarırken belirli ilk yardım tekniklerini maketler üzerinde gösterdiler. Bu etkinlik vapurda yapılan ilk yardım etkinliği ile aynı amaçla toplumda ilk ve acil yardım konusunda duyarlılık oluşması için gerçekleştirildi.

İlk Yardım Eğitimi Farkındalık Etkinlikleri’nin ikincisi Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş ve Üniversitemiz tarafından 3 Eylül Perşembe Günü Saat 10:00-13:00 arasında Eyüp-Pierre Loti teleferik hattında gerçekleştirildi.  Beykoz Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Eğitmenleri tarafından ilk yardımın önemi ve doğru kalp masajının nasıl yapılması gerektiği yolcuların katılımı ile maketler üzerinde uygulamalı olarak gösterildi.

Kalp krizi anında ilk müdahale oldukça önemli

Ülkemizde bir yılda kalp krizi geçiren kişi sayısı 300 bin olurken kalp krizi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı ise 100 bin civarında. Kalp krizi geçiren kişilere yapılan ilk yardım; kalp masajı ve suni solunum uygulama oranı ise sadece %1,7 civarında kalmakta. Bu nedenle doğru ve bilinçli ilk müdahale son derece önemli. Ülkemizde acil yardım ambulanslarının kırsalda vakaya ulaşma süresi ortalama 45 dakika iken bu durum şehir merkezinde 8 dakika olarak bilinmekte. Oysa kalbi duran bir kişiye ilk iki dakika içerisinde yapılmayan ilk yardım ve ambulans gelinceye kadar müdahale edilmeksizin boşa geçen zaman sonucu beyin hücreleri oksijensizliğe yenik düşmekte ve ilk 5-10 dakika içerisinde beyin ölümü gerçekleşmiş olmakta. Bu nedenle olay yerine ambulans ulaşıncaya kadar sürdürülen ilk yardım hayat kurtarıcı etkiye sahip.  İlk 10 dakika insan hayatı için önem ve ehemmiyet arz ettiğinden “Altın Dakikalar” olarak adlandırılmakta. Bu altın dakikalarda ilk yardım eğitimi almış bireylerin yetiştirilmesi ise söz konusu etkinliğin amacını oluşturmakta.

Bu içerik 11/11/2020 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı