Uluslararasılaşma Politikası

Üniversitemiz uluslararasılaşma politikasını Erasmus Politika Belgesi kapsamında tanımlamıştır. Bu politikalarını 2022-2026 Stratejik Planında yer verdiği stratejik amaç ve hedefleriyle ilişkilendirmiştir.


Üniversitemizin Erasmus Politika Belgesi kapsamında belirlemiş olduğu hedefleri şu şekilde tanımlanmıştır.

  • Yabancı dil öğrenimini ve kullanımını teşvik etmek,
  • Eğitim programlarında yabancı öğrenci ve akademik personel sayısının artırmak,
  • Öğrenci ve personel hareketliliğinin teşvik etmek ve artırmak,
  • Öğrencilerini yurtdışında en az bir dönem geçirmeye teşvik etmek ve desteklemek,
  • Uluslararası üniversiteler ile birlikte tüm yükseköğretim seviyelerinde ortak/çift diploma oluşturmak, sayısını ve çeşitliğini arttırmak,
  • Uluslararası tanınma için tüm programlarında kalite güvencesini oluşturmak.

Bu politika hedefleri doğrultusunda üniversitemizin 2021-2025 Stratejik Planında aşağıdaki stratejik hedefler belirlenmiştir.

  • Uluslararası tam zamanlı öğrenci sayılarını arttırmak ve her alanda uluslararasılaşmayı ön planda tutan bir üniversite olmak. (Kalite Güvencesi)
  • Eğitim-öğretim programlarıyla ilgili her alanda uluslararasılaşmayı teşvik etmek, desteklemek ve geliştirmek. (Eğitim- öğretim)
  • Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen AR-GE-YE projeleri geliştirmek ve yürütmek. (Ar-Ge-Ye)
  • Üniversitenin uluslararasılaşma süreçlerini destekleyecek kalite odaklı idari ve destek süreçlerini oluşturmak ve bunları mükemmellik düzeyinde uygulamak. (İdari ve Destek Hizmetleri)

Bu hedefler doğrultusunda üniversitemiz, tüm hizmet alanlarında uluslararası bir üniversite olmayı hedeflemiş ve üniversitemizin yapılandırılmasına temel teşkil eden beş ana bileşenden birisi olarak uluslararasılaşmayı belirlemiştir. https://www.beykoz.edu.tr/icerik/639-egitim-ogretim-modeli. Bu hedeflerimiz doğrultusunda Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulumuzun 2009 yılında Erasmus programına katılımından günümüze Erasmus+ programı kapsamında 15 farklı ülkeden, 35 yükseköğretim kurumu ile ikili anlaşmalar yapılmış, bu anlaşmalar ile gelen ve giden öğrenci, akademik ve idari personel sayılarında istikrarlı bir artış sağlamış, önlisans programları mezunlarımız için yurtdışındaki üniversitelerde lisans tamamlama programları hayata geçirilmiştir.

Avrupa Komisyonu’nun 2014 hedefiyle birlikte Erasmus Programı ‘Erasmus Plus’ adı altında isim değişikliği ile (2014 -2020) devamlılığını sürdüren ve 2021-2027 yılları arasında geçerliliğini sürdürecek olan ‘ECHE (Erasmus Charter for Higher Education)’ başvurusuü niversitemizin Erasmus Ofisi tarafından yapılmış ve başvurunun başarıyla kabul edildiği görülmüştür.

Üniversitemiz, yurtdışı değişim programları ve ikili anlaşmaları ile öğrencilerimizin yurtdışında bir veya iki yarıyıl öğrenim görmelerine olanak sağlamakla birlikte yine yurtdışında staj yapma, lisans tamamlama ve ortak derece olanaklarını da sunma yönünde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsam Avrupa, Kanada ve ABD’de faaliyet gösteren birçok üniversite ile işbirliği geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bunlar arasında Almanya’daki Internationale Berufsakademie, İngiltere’de Sunderland Üniversitesi, Kanada’da LaSalle College, Amerika’da Hays State University, University Canada West kurumları ile ilişkilerimiz somut çıktıları olacak işbirliği düzeyine ulaşmıştır.

Bu içerik 26/06/2024 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı