İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Danışma Kurulu toplantısı Rektörlük Yerleşkesi Paşabahçe Toplantı Salonunda 14 Ekim 2022 Cuma günü gerçekleşti. Toplantıya İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Alçın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pınar Acar ile  Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Bekaroğlu Özatar, Uluslararası Ticaret ve Finansman (İng.) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Balcı Varol, İşletme Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Burçak Gürsoy Yenilmez, Lojistik Yönetimi (İng.) Bölüm Başkan V. Dr. Öğr. Üyesi Haydar Mücahit Şişlioğlu, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Danışma Kurulu üyelerinden Elif İnci Aras, Halil Özendi ve Tarkan Deniz katıldı.

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Alçın açılış konuşmasında toplantının önemine değindi ve toplantıdan beklentilerini aktardı. Prof. Dr. Baki Aksu, tüm danışma kurulu üyeleri ile beklentilerini paylaşırken teşekkürlerini de iletti. Fakültenin genel tanıtımını yapan Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Bekaroğlu Özatar ise akademik süreçler hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Pınar Acar fakültenin günümüze kadar gerçekleştirdiği etkinlikleri paylaştı. Daha sonra tüm bölüm başkanları bölüm bazında gerçekleştirilen faaliyetler konusunda bilgi verdi.

“Paydaşlarımızın önerileri oldukça değerli”

Lisans düzeyinde 2 yeni bölüm hazırlığında olduklarını belirten Prof. Dr. Alçın; “Fakülte olarak geleceğe yönelik hedeflerimiz arasında elbette ki büyümek var. Ancak bu büyümeyi sağlıklı şekilde yapmak önceliğimiz. Bu noktada paydaşlarımızın önerileri oldukça değerli. Kadromuzu dönemin başında güçlendirerek bu büyümenin temelini oluşturduk. Bununla birlikte Ekonomi, Finans ve Sermaye Piyasaları Araştırma Merkezi kurma hedefimiz bulunuyor. Öğrencilerin ERP alanında bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyor, SAP gibi programları kullanabilmelerini istiyoruz. Bu alanda sektörle iş birliği içerisinde bir proje yapmak gündem maddelerimiz arasında. Ayrıca sürdürülebilirlik konusunu göz önünde bulunduruyor ve bu kapsamda müfredatlarımızı her akademik yıl güncelliyoruz.” dedi.

“Öğrencilerin vizyonlarını geniş tutmak önemli”

İstihdam süreçlerinde beklentilerini aktaran Halil Özendi şöyle konuştu; “Öğrencilerin vizyonlarını geniş tutmak son derece önemli. Lojistik mezunlarının müşteri ilişkileri yönetimi konusunu iyi bilmesi gerekiyor. Genç mezunların sahip olması gereken yetkinlikler içerisinde ilk sırayı yabancı dilde iletişim kurma becerisi alıyor. İkinci sırada ise teknoloji kullanımı ve üçüncü sırada da müşteri ilişkilerini yönetebilmek bulunuyor. Küresel salgın sürecinde daha önce tanımlanmış rotalar kırıldı ve alternatif rotalar müşterilere özel olarak oluşturuldu. Bu nedenle lojistik firmalarının salgın sürecinden büyüyerek çıktığı söylenebilir. Buradan yola çıkarak mezunların bilmesi gereken bir diğer nokta her müşteriye sunulması gereken değerin farklı olduğunu bilmek oluyor. Tüm mezunlardan beklentilerimiz, sürdürülebilirlik açısından teknolojiye hâkim olarak çalışacağı firmaya değer katması.” Danışma Kurulu üyelerinden Tarkan Deniz, öğrencilerin uygulama alanlarını, çalışma ortamlarını yerinde görmeleri gerektiği katkısını yaparken yine danışma kurulu üyelerinden Elif İnci Aras, gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciyi merkeze koyarak düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bu içerik 14/10/2022 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı