Gastronomi kültürü tüm dünyada artık bir sanat dalı olarak görülmekte ve tüm duyulara hitap eden yemek deneyimi yaşatan şefler uluslararası platformlarda kendilerini gösterebilmektedir.
Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde kurulmuştur.Bölümümüzün amacı; lisans eğitimi ve staj doğrultusunda, çağdaş değerlere sahip, sürekli kendini yenileyen iş ahlakı ve etik konularda bilinçli, içinde bulunduğu topluma, ülkesine katkı sağlayacak anlayışı olan bireyler yetiştirmektir. Mutfak sanatları ve yiyecek hizmetlerinde profesyonel kariyer edinmek isteyen öğrencilerimize 4 yıllık bir lisans programı vererek sektöre nitelikli şefler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.
Dört yıllık akademik eğitimleri sürecinde öğrenciler beslenme, gıda bilimi, gıda hijyeni, yiyecek ve içecek işletmeciliği ve pazarlaması alanlarında bilgi donanımlarıyla Türk ve Dünya mutfağının inceliklerini öğrenip, edindikleri oldukları kuramsal bilgileri kuramsal mutfaklarında uygulamaya dönüştürme fırsatına sahip olacaklardır. Programda uygulamalı derslerin yanında öğrencilerin nitelikli birer işletmeci ve yönetici olarak yetişmelerini sağlayacak kuramsal dersler de yer almaktadır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümünde eğitim görecek olan öğrencilerimizin yıl içinde mutfak uygulama derslerinde kullanılacakları gıda malzemeleri üniversite tarafından karşılanmaktadır. Öğrenciler üniforma takımı ile bıçak setlerini ise mutfak derslerinin başladığı ilk dönem itibarı ile üniversitemizin anlaşmalı olduğu firmadan indirimli olarak temin edecektir.
Bu içerik 01/07/2024 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.