Yükseköğretim kurumları, toplumdaki değişimin ve gelişimin hızlanmasında önemli görevler üstlenen kurumlardır. Yenilik, esneklik, çağdaşlık değişen toplumda anahtar kavramlardır. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu da 2008 yılından itibaren bu anahtar kavramları rehber edinmiş bir yükseköğretim kurumu olarak eğitimin hizmetinde olmuştur. 3.000'in üzerinde mezununu bu anlayışla yetiştirmiş ve sektörde istihdam edilmelerine öncülük etmiştir.

Yüksekokulumuz, yukarıdaki gerekçelerle ve vizyonuyla; ekonomiye katkı sağlayacak yüksek nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla dünya standartlarında çalışan, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve güvenilir bir yükseköğretim kurumu olmak için kurulduğu ilk günün heyecanıyla çalışmalarına devam etmektedir. Lojistik alanının farklı fonksiyonlarını kapsayan Lojistik, Dış Ticaret, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Raylı Sistemler İşletmeciliği programında eğitim-öğretimini sürdürmektedir. Belirtilen bu programlarda da eğitim kalitesini hiç düşürmeden sektördeki marka değerini hep zirvede tutabilmeyi başarmıştır.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, öğrencilerini, gelişen ve geleceği olan sektörlere hazırlamak üzere yapılanmıştır. Bilgi edinmenin yanı sıra beceri ve tutum gelişimine de önem vermektedir. Öğrencilerimiz, Yüksekokulumuza adım attığından andan itibaren, Mesleksel Beceriler Geliştirme Merkezimiz bünyesinde yapılandırılan laboratuvar ve simülasyon platformlarında “yaparak öğren” felsefesini deneyimleyebilme, uluslararası işbirlikleri sayesinde kültürlerarası iletişimi arttırabilme, projelerle iş dünyası ile birlikte olabilme, beklentilerine uygun alanlarda staj yapabilme, spor, kültür ve sanat alanlarında da kendini geliştirebilme olanaklarına sahip olabilmektedir.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, sahip olduğu yüksek donanımlı akademik kadronun yarattığı sinerjiyi akademik yayınlar ve sektöre yönelik gerçekleştirdiği projeler ile de somutlaştırmaktadır. Yüksekokulumuz, akademik yayınlar anlamında önemli çıktılar ortaya koymakta ve aynı zamanda lojistik sektörüne yön veren etkili projeler yaratabilmektedir.

Bu içerik 01/07/2020 tarihinde güncellenmiştir.