Ne Öğrenirsin?

Sivil havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler ve yapılan düzenlemeler, giderek daha çok sayıda havayolu şirketinin sivil havacılık sektörüne katılmasını teşvik etmektedir. Bu gelişmelere paralel olarak havayolu ile yolcu taşımacılığı; yurt içi, uluslararası uçuşlar ve uçuş noktaları hızla artmaktadır. Program, sektördeki firmaların ihtiyaç duyduğu yetişmiş kabin hizmetleri personeli talebini karşılamayı amaçlamaktadır. Sivil havacılık sektörünü ve diğer sektörlerle ilişkisini iyi bilen, uluslararası sivil havacılık organizasyonları ve kuralları, kabin memuru görev ve sorumlulukları, uçuşta servis, normal emniyet usulleri, ekip kaynak yönetimi (CRM), yolcu ilişkileri, acil durum kuralları, ilk yardım gibi konularda bilgi sahibi elemanlar yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Programa öğrenci kabulünde kabin hizmetleri mesleğinin gerektirdiği özel şartlar aranacaktır. Tercih aşamasında kılavuzun ilgili maddeleri incelenmelidir.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

• Havacılık Yönetimi
  • Lojistik
  • Lojistik Yönetimi
  • Seyahat İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Ulaştırma ve Lojistik
  • Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
  • Turizm İşletmeciliği

Dil Eğitimi

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programında öğrencilerimize Türk Hava Yolları'nın işe alım esnasında uygulamış olduğu Dyned İngilizce dil sınavı sistemine yönelik, haftada dört saat olacak şekilde dil eğitimi verilmektedir. Bu eğitimle birlikte öğrencilerimizin mezun olduktan sonra kabin memuru olarak işe alımları esnasında başarı sağlaması hedeflenmektedir.

İş ve Kariyer Olanakları

Havayolu şirketlerinin genel müdürlükleri, yurt içi ve yurt dışı yolcu taşıyan özel havayolu şirketleri, yabancı havayolu şirketleri, sivil havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketler.

Programın ders planını görüntülemek için tıklayınız.

Programın AKTS ders planını görüntülemek için tıklayınız.

Bu içerik 13/03/2019 tarihinde güncellenmiştir.