Ne Öğrenirsin?

Denizyolu taşımacılığı, dünya taşımacılık hacminin yaklaşık yüzde doksanının gerçekleştirildiği ve tarihi milattan önce 3200’lere dayanan en önemli taşımacılık şekillerinden biridir. Ticaret hacmine bağlı olarak her sene artış gösteren ve hem teknoloji hem de küreselleşmenin etkisiyle gelişimi ve değişimi hiç bitmeyen denizyolu taşımacılığı, birbirine bağımlı birçok alt kol ve sektörden oluşmaktadır. Ülkemizde de her geçen gün büyüyen ve gelişen sektörün öncelikli ihtiyacı ise, eğitimli personel ve nitelikli iş gücü olmaktadır.

Deniz ve Liman İşletmeciliği programımızın ana amacı, ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü sektöre kazandırabilmektir. Bu amaçla, bölümümüzde bir yıl isteğe bağlı hazırlık olmak üzere 2 yıl mesleki eğitim verilmektedir. Öğrencilerimiz, birinci sınıfta almaya başladıkları temel denizcilik derslerinin akabinde, ikinci yıl denizciliğin kara ayağına yönelik spesifik derslerle sektörün çeşitli dallarını tanımakta ve uzmanlaşacakları alanlara bu şekilde daha emin şekilde yönelebilmektedirler.

Nerede Çalışabilirsin?

Deniz ve liman işletmeciliği bölümü mezunları; limanlarda, tersanelerde, gemi ve line acentelerinde, gemi yönetim firmalarında, brokerlik firmalarında, lojistik ve forwarding firmalarının deniz departmanlarında, gümrükleme firmalarında, gemi tedarik firmalarında, denizcilik şirketlerinin personel ve insan kaynakları departmanlarında, yedek parça ve servis firmaları ile sigorta ve yakıt brokerlik şirketlerinin yanı sıra, liman başkanlıkları, kıyı emniyeti genel müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı gibi kamu kurum kuruluşlarının yanı sıra ilgili sivil toplum örgütlerinde istihdam edilebilmektedirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

• Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
  • Denizcilik İşletmeleri Yönetimi
  • Güverte
  • İşletme
  • İşletme Yönetimi
  • Lojistik
  • Lojistik ve Taşımacılık
  • Lojistik Yönetimi
  • Ulaştırma ve Lojistik
  • Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret
  • Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
  • Uluslararası Lojistik Yönetimi
  • Uluslararası Ticaret
  • Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Programın ders planını görüntülemek için tıklayınız.

Programın AKTS ders planını görüntülemek için tıklayınız.

Bu içerik 13/03/2019 tarihinde güncellenmiştir.