Programın Amacı
Sivil havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler ve yapılan düzenlemeler, giderek daha çok sayıda havayolu şirketinin sivil havacılık sektörüne katılmasını teşvik etmektedir. Bu gelişmelere paralel olarak havayolu ile yolcu taşımacılığı; yurt içi, uluslararası uçuşlar ve uçuş noktaları hızla artmaktadır. Program, sektördeki firmaların ihtiyaç duyduğu yetişmiş kabin hizmetleri personeli talebini karşılamayı amaçlamaktadır. Sivil havacılık sektörünü ve diğer sektörlerle ilişkisini iyi bilen, uluslararası sivil havacılık organizasyonları ve kuralları, kabin memuru görev ve sorumlulukları, uçuşta servis, normal emniyet usulleri, ekip kaynak yönetimi (CRM), yolcu ilişkileri, acil durum kuralları, ilk yardım gibi konularda bilgi sahibi elemanlar yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Programa öğrenci kabulünde kabin hizmetleri mesleğinin gerektirdiği özel şartlar aranacaktır. Tercih aşamasında kılavuzun ilgili maddeleri incelenmelidir.
2 yıllık bir önlisans programı olan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, TYT puanı ile öğrenci almaktadır. Program öğrencileri 3+1 Modeli ile öğrenim görürler. Bu model ile öğrencilerimiz program süresi olan 4 yarıyılın 3 yarıyılında yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık derslerini tamamlar ve son 1 yarıyılda ise sektör işletmelerinde işyerinde uygulama eğitimi alırlar.
Mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında başarı oldukları taktirde üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yaparak ya da yurtdışında bir üniversitede lisanslarını tamamlayabilirler.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programında öğrencilerimize Türk Hava Yolları'nın işe alım esnasında uygulamış olduğu Dyned İngilizce dil sınavı sistemine yönelik, haftada dört saat olacak şekilde dil eğitimi verilmektedir. Bu eğitimle birlikte öğrencilerimizin mezun olduktan sonra kabin memuru olarak işe alımları esnasında başarı sağlaması hedeflenmektedir.
Programın öğrenim dili İngilizce’dir. Öğrencilerin İngilizce dil yeterlilikleri yok ise programa geçebilmeleri için bir yıl İngilizce Hazırlık Programına devam etmeleri gerekmektedir. İngilizce Hazırlık Programı muafiyet koşulları hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.
Mezunların Çalışma Alanları
Havayolu şirketlerinin genel müdürlükleri, yurt içi ve yurt dışı yolcu taşıyan özel havayolu şirketleri, yabancı havayolu şirketleri, sivil havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketler.
Bu içerik 28/07/2024 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.