Bu yıl Çırağan Sarayı’nda ikincisi gerçekleştirilen dünyanın ilk kalem festivali Penfest, birbirinden ünlü kalem üreticilerini, sanatçıları, kalem tutulmalarını ve koleksiyonerleri bir araya getirdi. Konuşmacılar arasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç Dr. İbrahim Kalın, Milli Eğitim ve Kültür Turizm Eski Bakanı Prof. Nabi Avcı, YÖK Eski Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Parker markasının kurucusu George Parker’ın büyük torunu Geoffrey Parker, yazar ve edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan, yazar Sunay Akın ve Bekoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Küpçüoğlu yer aldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu PenFest’te
Penfest kapsamında ünlü prestij kalem markalarının özel tasarımları bir kez daha Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlikte sergilendi. Kalemi farklı yöntemlerle kullanan sanatçılarının eserlerinin de tanıtıldığı festivalde, kültür-sanat, siyaset, tarih ve akademiden önemli isimler de yer aldı. Festivalin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı yaparken, Türk edebiyatının ünlü kalemleri Doğan Hızlan, Sunay Akın ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile “Kalemin Ucunda İstanbul” konulu söyleşiler gerçekleştirildi. Sunucu ve tiyatrocu Bekir Aksoy ile gün boyu yarışmalar yapıldı ve yarışmacılara sürpriz hediyeler dağıtıldı. Sanatçı Serra Erdoğan özel bir yöntemler yaptığı eserlerini tanıttı. İllüstratör Gökçe İrten Faber-Castell dolma kalemleri ile çalışmalar yaptı, heykeltraş Nihat Özcan’ın eserleri ile Penfest’e katıldı. Etkinliğe Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi adına katılan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Küpçüoğlu, serbest çizim ve dijital çizimin farkları üzerine Derya Aslan ile bir söyleşi gerçekleştirdi.
Hülya Küpçüoğlu, Kalem Ve Mürekkep Gibi Malzemelerin Sanat ve Tasarımdaki Önemini Anlattı
Dr. Öğretim Üyesi Hülya Küpçüoğlu, hem kendi sanatında hem de Çizgi Film ve Animasyon Bölümü dersleri çerçevesinde, farklı kalem ve mürekkeplerin kullanımını ve önemini açıkladı. Günümüzde dijital uygulamaların yükselişte olduğunu ancak klasik tabir edilen kalem veya mürekkep gibi malzemelerin önemini asla kaybetmeyeceğini ve hatta ilerde el çizimlerinin değerinin daha da artacağını söyledi. Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nde Animasyon Uygulamalarına Giriş veya Temel Sanat Eğitimi gibi derslerde malzeme ile yapılan uygulamalara özellikle önem verildiğini çünkü el ile çizim bilinmeden dijital malzemelerle çizimin yapılamayacağını ifade etti.
Bu içerik 11/11/2019 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.