Sanat ve Tasarım Fakültesi Hakkında

2017–2018 eğitim-öğretim yılında akademik yaşamına başlayan Sanat ve Tasarım Fakültesi, iletişim, tasarım ve sanat alanlarını teknoloji birleştiren, kuram ve uygulamanın iç içe geçtiği, çağdaş bir eğitim anlayışıyla altı bölümde öğrenim vermektedir. Fakülte bünyesinde yer alan İletişim Tasarımı ve Yeni Medya, Dijital Oyun Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Grafik Tasarım Bölümleri, öğrencilerine alanlarıyla ilgili hem akademik bilgi hem de uygulama becerisi kazandıracak bir eğitim içeriği sunmaktadır. Öğrencilerin sanat ve tasarım disiplinleri içinde edindikleri kuramsal bilgiyi, uygulamalı çalışmalarla yaşama geçirme olanağı bulacakları Çizgi Film ve Animasyon ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümleri ise 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrenci alacaktır.

Fakültenin eğitim programlarında, geleneksel ve yenilikçi tasarım yöntemleri birlikte verilerek, öğrencilerin sanat ve tasarım anlayış ve becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Fakültenin, alanlarında yetkin ve uzman akademik kadrosu, kaliteli eğitim ve öğretim programları, öğrencilerin sanat ve tasarım alanında yaratıcı, yenilikçi ve farkındalık yaratan potansiyellerini keşfetmelerini sağlayacak; aldıkları bilgiyi ileri düzeye taşımalarına yardımcı olacak nitelikte tasarlanmıştır.

Yaratıcılık; Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin tüm programlarının özüdür.

Kuşkusuz 21. yüzyıl eğlencenin, sanatın ve oyunun yüzyılıdır. Yenilik, farkındalık yaratmak, büyülemek büyülenmek, geleceği görmeye çalışmak, bir üniversitenin vazgeçilmezidir. Sanat ve tasarım ile gençler yeni yaratımlar, yeni kurgular tasarlama; bilimin, teknolojinin yeni büyüsü ile farkındalık yaratma olanağı bulanacakladır.

Öğreneceksiniz, oynayacaksınız, eğleneceksiniz, kazanacaksınız!

Bu içerik 11/01/2019 tarihinde güncellenmiştir.

Beykoz Üniversitesi'ni yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.