Beykoz Üniversitesi Lisansüstü Programlar Enstitüsü’nde aşağıdaki lisansüstü programları bulunmaktadır:

Bu programlara hem güz döneminde hem bahar döneminde öğrenci alınmaktadır. Beykoz Üniversitesi lisansüstü programları esnek bir yapıya sahiptir. Yüksek lisans programları tezli veya tezsiz olarak sunulmaktadır. Tezsiz program 10 adet ders ve bir yüksek lisans projesinden, tezli program ise 7 adet ders, 1 seminer dersi ve 1 yüksek lisans tezinden oluşur. Dersler zorunlu dersler yanında öğrencinin kendisini ilgi alanında geliştirebilmesi için seçmeli dersler içerir.  Öğrenci tezsiz programlardaki proje çalışması ve tezli programlardaki tez çalışması ile kendi ilgi alanında belirli bir konuda uzmanlaşabilir. Programın süresi tezsiz programlar için 2 yarıyıl, en fazla 3 yarıyıl, tezli programlar için 4 yarıyıl, en fazla 6 yarıyıldır. Dersler çalışan öğrencilere seçenek sunmak amacıyla hafta içinde, çalışma saatleri dışında ve hafta sonunda yapılır. Öğrenciler kaydolacakları dersleri açılan dersler arasından kendi programlarına uygun olarak seçebilirler. Beykoz Üniversitesi lisansüstü programları güçlü bir akademik kadro ile yürütülmektedir. Bu akademik kadro hem alanın güncel araştırma konularına hakim genç akademisyenlerden hem kendi alanlarında öne çıkan kıdemli akademisyenlerden oluşmaktadır. Beykoz Üniversitesi lisansüstü öğrencilerine bireysel ve kurumsal bazda zengin burs olanakları sunmaktadır. Beykoz Üniversitesi lisansüstü programları her yıl yeni programlar ile zenginleştirilecektir.

Bu içerik 18/07/2019 tarihinde güncellenmiştir.