İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı

PROGRAMIN AMACI

Bir işletmenin en değerli varlığı insan kaynaklarıdır. Günümüzde, ulusal, bölgesel ve uluslararası iş ortamında varlıklarını başarıyla sürdüren işletmelerin, her şeyden önce; vizyon sahibi, güçlü bilgi birikimi, beceri ve deneyimi olan nitelikli insan kaynaklarına sahip olduğu görülmektedir. İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programının amacı, işletmelerin ihtiyaç duyduğu, küresel dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri ile donatılmış nitelikli insan gücü gereksinimini karşılayacak mezunlar yetiştirmektir.

KARİYER FIRSATLARI

İşletme Yüksek Lisans Programı mezunları ulusal ve uluslararası bankacılıktan ticarete, üretimden eğitime, sağlıktan turizme kadar her sektörde ve her tür işletmede pazarlama, satış, satın alma, finans, insan kaynakları, üretim yönetimi ve diğer alanlarda uzman ve yönetici olarak çalışabilirler.

KİMLER BAŞVURABİLİR

Programa 4 yıllık herhangi bir yükseköğretim kurumunun bir bölümünden lisans diploması almış olanlar başvurabilir. Başvuru için lisans derecesinin belirli bir dalda olması gerekmemektedir.

NEDEN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İşletme Yüksek Lisans programı profesyonel hayata yönelik bir program olarak sunulmaktadır. Böylece mezunlara çeşitli sektörlerde uzman olarak çalışabilme olanağı sağlamaktadır.

PROGRAMIN SÜRESİ

Tezsiz Yüksek Lisans Programının süresi en az 2 yarıyıl olup en fazla 3 yarıyılda tamamlanır. Geçerli sebepler nedeniyle devamsızlık durumunda en fazla 2 dönem kayıt dondurulabilir.

PROGRAMIN YAPISI

İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı 10 ders ve Yüksek Lisans Dönem Projesi’nden oluşur.

Dersler, zorunlu dersler ve seçmeli derslerden oluşur.

• Yönetim ve Strateji
  • Örgütsel Davranışta Çağdaş Yaklaşımlar
  • Finansal Muhasebe
  • Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Pazarlama Yönetimi ve Stratejileri
  • Kantitatif Yöntemler
  • Operasyon Yönetimi
  • Yönetim Becerileri ve Liderlik
  • Finansal Tablolar Analizi
  • Araştırma ve Proje Yönetimi
  • Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi
  • Kurumsal Finans

Tezsiz Yüksek Lisans programında öğrenci, dönem projesi danışmanı gözetiminde, dönem projesi hazırlar ve danışmanına sunar.

Öğretim dili Türkçe’dir.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME

Başvuru, Beykoz Üniversitesi web sayfasındaki online başvuru formu doldurularak yapılır. Online başvuru sırasında diploma, transkript ve kısa özgeçmiş yüklenmesi zorunlu olup bu belgelerin orijinalleri kayıt sırasında istenir.

Başvuru için yabancı dil, not ortalaması ve ALES koşulu yoktur.

Online başvuru formunu eksiksiz dolduran adaylar kendilerine bildirilen yer, tarih ve saatte mülakata alınırlar.

EĞİTİM YERİ, GÜNLERİ VE SAATLERİ

Dersler Beykoz Üniversitesi Kavacık yerleşkesinde, hafta içi günlerde 18:30-21:30; Cumartesi günleri 10:00-16:00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Üniversitemizle kurumlar arasında yapılabilecek anlaşmalarla, sadece ilgili kurumun yukarıda belirtilen kabul koşullarını sağlayan çalışanları için, özel bir program oluşturulabilir. Bu durumda dersler kısmen veya tamamen kurumun belirleyeceği bir mekanda da yapılabilir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLAR VE İNDİRİMLER

Programa kabul edilen öğrencilere çeşitli burslar verilmektedir. Ayrıca kurumlarda çalışanlara, Beykoz Üniversitesi mezunlarına ve Beykoz Üniversitesi çalışanlarına ek indirimler uygulanmaktadır. Öğrenim ücreti taksitler halinde de ödenebilir.

Öğrenim ücreti ve indirimlerle ilgili daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

AKADEMİK KADRO

İşletme Yüksek Lisans Programı İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy liderliğinde güçlü bir akademik kadro ile yürütülmektedir. Akademik kadro alanın güncel araştırma konularına hakim genç akademisyenlerden ve kendi alanlarında öne çıkan deneyimli akademisyenlerden oluşmaktadır.

• Prof. Dr. Mehmet Şakir ERSOY
  • Prof. Dr. Mehmet Zeki ADAL
  • Prof. Dr. Mahmut PAKSOY*
  • Prof. Dr. Mehmet TANYAŞ*
  • Prof. Dr. Peyami ÇARIKÇIOĞLU*
  • Prof. Dr. Baki AKSU
  • Doç. Dr. Ezgi UZEL AYDINOCAK
  • Dr. Öğr. Üyesi Derya SAATÇIOĞLU
  • Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan BEKAROĞLU
  • Dr. Öğr. Üyesi Kadri MİRZE*
  • Dr. Öğr. Üyesi Burcu GÜVEN
  • Dr. Öğr. Üyesi Emre ERGÜVEN
  • Dr. Öğr. Üyesi Özgür Burçak GÜRSOY YENİLMEZ
  • Dr. Öğr. Üyesi Pınar ACAR
  • Dr. Öğr. Üyesi Serpil KUZUCU
  • Dr. Öğr. Üyesi Güray TEZER

* Misafir öğretim üyesi

Bu içerik 17/04/2019 tarihinde güncellenmiştir.